Op station Hoevelaken was het de laatste tijd erg onrustig, maar een vaste camera gaat er voorlopig niet komen.
Op station Hoevelaken was het de laatste tijd erg onrustig, maar een vaste camera gaat er voorlopig niet komen. Marion Zuurveen

Geen vaste camera’s op stations Nijkerk en Hoevelaken

31 januari 2023 om 08:24 Politiek

NIJKERK/HOEVELAKEN Gezien het aantal incidenten wordt de aanschaf van een vaste camera op de NS-stations in Nijkerk en Hoevelaken niet noodzakelijk gevonden. Tot dat advies komt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de raad. 

De inzet van een mobiele camera is wel wenselijk. Deze mobiele camera werd tot nu toe gehuurd van de gemeente Barneveld, maar het heeft de voorkeur van het college om deze nu zelf aan te schaffen. Hiermee is een bedrag van tussen de 15.000 en 20.000 euro gemoeid.

EIGEN CAMERA Een eigen camera verschaft de gemeente meer flexibiliteit. Daarnaast kan de camera dan ook op andere locaties dan alleen de NS-stations worden ingezet. Het college wil wel afspraken maken met de gemeente Barneveld over een gezamenlijke inzet van mobiele camera’s.  

De gemeente beschikt momenteel over vijf vaste camera’s. De beelden daarvan worden nu nog bekeken in het politiebureau in Nijkerk. Gekeken wordt of dit werk ondergebracht kan worden bij een centrale uitkijkruimte in Nijmegen. Dat heeft als voordeel dat de boa’s en agenten in Nijkerk vaker actief kunnen zijn op straat.

Stad Nijkerk app
Stad Nijkerk heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis Stad Nijkerk app.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie