Afbeelding
Harry Koelewijn

Nijkerks college bestaat straks uit voornamelijk vrouwen

Politiek

NIJKERK Het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Nijkerk gaat in meerderheid uit vrouwen bestaan. De collegepartijen dragen drie vrouwen voor. Van de zittende wethouders keert alleen Mariëlle Broekman (VVD) terug. Zij behoudt in grote lijnen ook haar portefeuilles, al worden cultuur en erfgoed daaraan toegevoegd. 

Voor het CDA schuift Ester Heutink aan. De Ermelose was de afgelopen vier jaar wethouder in Enkhuizen en daarvoor in Ermelo. René Windhouwer keert na vier jaar terug in de Nijkerkse politiek. Het CDA werd in 2018 buiten het college gehouden. In de afgelopen vier jaar was hij werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen. Voor PRO21 wordt Audrey Rohen wethouder. Zij komt daarmee eigenlijk aan de andere kant van de tafel te zitten. Tot nu adviseerde ze gemeenten, onderwijs, welzijns- en zorginstellingen bij het realiseren van hun samenwerkingsopgaven.

De verkiezing van de wethouders vindt 30 mei plaats tijdens de raadsvergadering. Als één van de belangrijkste opdrachten voor het college wordt gezien het op orde krijgen van de financiën.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie