Afbeelding
Eigen foto

Jaco van Putten nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

Politiek

NIJKERK De fractie van de ChristenUnie–SGP zal de komende vier jaar worden aangevoerd door Jaco van Putten uit Nijkerk. Dat maakte de partij dinsdag 24 mei bekend. Daarnaast keert Harke Dijksterhuis na zijn wethouderschap niet terug als raadslid.

Van Putten (48) is geboren in Nijkerkerveen, inmiddels woonachtig in Nijkerk. Sinds 2014 is van Putten actief in de gemeenteraad. Hij is vereerd met zijn nieuwe rol: ,,Onze fractie is een mooie mix van ervaren krachten en nieuw gekozen raadsleden. In de afgelopen weken zijn we vol energie aan de slag gegaan in de nieuwe raadsperiode. Ik ben blij dat de fractie mij dit vertrouwen geeft en zie uit naar de samenwerking in de raad.”

De fractie maakte ook bekend dat Harke Dijksterhuis niet terugkeert als raadslid. ,,Met de bekendmaking van het coalitieakkoord is ook duidelijk geworden dat ik definitief niet terugkeer als wethouder. Het nieuwe college moet naar mijn idee de ruimte hebben om naar eigen inzicht invulling te geven aan datgene wat de raad vraagt. Die ruimte heb ik vier jaar geleden gevoeld en die gun ik mijn opvolger ook. Ik wil hen als oud-wethouder in de raad niet voor de voeten lopen.”

advertentie