Afbeelding
Maranke Pater

Gerard van den Tweel ziet af van raadszetel

21 maart 2022 om 14:06 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Gerard van den Tweel is bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag 16 maart 2022 met voorkeur gekozen in de gemeenteraad van Nijkerk voor zijn partij, de VVD. Na overleg met zijn partij ziet Van den Tweel af van zijn voorkeurszetel in de VVD-fractie. De VVD is met drie zetels teruggekeerd in de raad, een verlies van 1 zetel.

Van den Tweel: ,,In de eerste plaats wil ik iedereen die zijn steun heeft gegeven aan mijzelf en aan de VVD daarvoor natuurlijk heel hartelijk danken. De VVD en Nijkerk draag ik een warm hart toe en ik had graag gezien dat we hadden gewonnen. Ik ben blij dat zoveel Nijkerkers vertrouwen in mij hebben. Ik ben er echt vanuit gegaan dat de VVD winst zou boeken en we naar vijf, misschien wel zes zetels zouden groeien. En dat is jammer genoeg niet gebeurd. Dat betekent dat we met een kleinere fractie van drie personen aan de slag moeten en ik kan u vertellen dat dat hard aanpoten is voor de raadsleden. Dan moet je het werk kunnen verdelen over drie raadsleden die helemaal beschikbaar zijn en ook op alle terreinen het woord kunnen voeren. U weet dat ik de nodige zakelijke en maatschappelijke belangen heb in onze mooie gemeente en dat je op die zaken terughoudend moet zijn in je rol als raadslid. En dat is niet werkbaar voor een kleinere fractie. Met meer zetels was dat een ander verhaal geweest.”

EERSTVOLGENDE Van den Tweel blijft wel betrokken bij de VVD. ,,Ik blijf mij inzetten voor de VVD en voor Nijkerk, zoals u dat van mij mag verwachten. In een andere rol dan als raadslid hoop ik nog veel te doen.” Nu Gerard van den Tweel zijn zetel in de raad niet inneemt, zal deze toevallen aan de eerstvolgende op de lijst, Richard van Hussel. Van Hussel was eerder raadslid voor de VVD van 2014 tot 2019.

VVD lijsttrekker Niels Staal: ,,Wij zijn Gerard van den Tweel veel dank verschuldigd voor zijn inbreng in onze partij en in de campagne. Hij is één van de oprichters van de Nijkerkse VVD en is door de jaren heen altijd betrokken geweest. Ik heb er alle begrip voor dat Gerard onder deze omstandigheden zijn plek niet inneemt en ik ben blij dat onze partij en onze gemeente kunnen blijven rekenen op deze topondernemer en Nijkerker met al zijn ideeën, initiatieven en energie.”    

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie