Afbeelding
Arjen Gerritsma

Stemmen worden opnieuw geteld op verzoek van PRO21

21 maart 2022 om 12:33 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022 Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK (ANP) Enkele gemeenten tellen maandag opnieuw de stemmen die zijn uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige week. Het gaat vooralsnog om Nijkerk en Putten.

In Nijkerk vroeg de lokale partij PRO21 hertelling aan om er zeker van te zijn dat de partij recht heeft op een restzetel. PRO21 won de restzetel met één stem verschil van de VVD, die daardoor van vier naar drie zetels ging. PRO21 kreeg er juist een zetel bij, van vijf naar zes. Nijkerk maakt de nieuwe uitslag dinsdagmorgen bekend.

PUTTEN In Putten wil de VVD een hertelling, omdat de partij één stem tekort kwam om recht te hebben op drie raadszetels. Putten verwacht maandagavond klaar te zijn met de hertelling. 

In de Drentse gemeente De Wolden heeft de VVD om een hertelling gevraagd. Aanleiding is in alle gevallen een miniem verschil, die partijen een zetel meer of minder oplevert. De VVD in De Wolden verloor vorige week twee zetels en ging van vier naar twee raadszetels. Maar volgens de partij zijn de verschillen zo klein dat er opnieuw moet worden geteld.

Steunt ons werk en word ook abonnee!
Al ruim 50 jaar brengt de Stad Nijkerk het laatste nieuws in de gemeente Nijkerk. In de vorm van artikelen, interviews en achtergrondverhalen, wekelijks op papier, en natuurlijk dagelijks online op www.stadnijkerk.nl.

Lokaal nieuws is waardevol, maar niet gratis. Draag uw lokale redactie ook een warm hart toe en help ons alstublieft om die verhalen te blijven maken. Word premiumabonnee, tijdelijk al vanaf 0,85 euro per week! Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie