Afbeelding
Sparta Nijkerk

CDA wil sportvelden verplaatsen; wethouder wil haalbaarheidsonderzoek

Politiek

NIJKERK De voorkeur van de meerderheid van de Nijkerkse raad lijkt uit te gaan naar intensivering van de bestaande sportvelden. Bij noodzaak voor extra capaciteit moet vooral naar een gebied aan de andere kant van Nijkerk worden gekeken. Dat werd duidelijk tijdens de commissievergadering maandagavond rond de omgevingsvisie en de mobiliteitsvisie. Alleen het CDA is groot voorstander van verplaatsing van de huidige sportvelden vanuit het gebied Luxool naar een andere locatie, om hier woningbouw mogelijk te maken.

Wethouder Wim Oosterwijk vindt dit geen onbespreekbare optie, maar vindt dat verder onderzoek de haalbaarheid ervan moet uitwijzen. Door andere partijen werd gewezen op de mogelijke kapitaalvernietiging bij een dergelijke verhuizing.

Volgens Peter Collingon (De Lokale Partij) is een nieuwe sportaccommodatie in het gebied rond de Flier een goede optie. Waar Irene Moest (PRO21) vindt dat niet alleen naar sport moet worden gekeken, maar naar alle noodzakelijke voorzieningen voor de inwoners van de gemeente Nijkerk. Niels Staal (VVD) vindt de plek van de sportvelden op dit moment nog ondergeschikt en vindt dat woningbouw prioriteit moet hebben.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie