Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Zaterdag overleg tussen burgemeester en ondernemers: ‘Uitspraken over handhaven te voorbarig’

Politiek

[NIJKERK] Burgemeester Gerard Renkema vindt het voorbarig om nu al uitspraken te doen over eventuele handhaving, indien winkels en horeca niet open mogen na de persconferentie van vrijdagavond, maar dat zaterdag wel doen. Met de verschillende ondernemersverenigingen vindt komende zaterdagmorgen overleg plaats waar burgemeester Renkema en wethouder Mariëlle Broekman met hen de nieuwe situatie bespreken.

Al eerder is met de ondernemersvereniging overleg gevoerd, dat resulteerde in een gezamenlijke brief aan minister president Mark Rutte. Renkema heeft het gevoel dat binnen het kabinet ook wordt gedacht aan versoepelingen en heeft er vertrouwen in dat dit vrijdagavond bekend wordt gemaakt. Donderdag kwam het nieuws al naar buiten dat winkelen op afspraak waarschijnlijk weer mogelijk wordt.

Voordat het kabinet vrijdag een definitief besluit neemt, zijn er nog de nodige bestuurlijke overleggen op regionaal en landelijk niveau. Hierin zal Nijkerk de boodschap met betrekking tot de versoepelingen ook naar voren brengen, laat de burgemeester weten. Tijdens die overleggen wordt ook nagedacht over een gezamenlijke lijn met betrekking tot het eventueel optreden tegen overtreding van de coronamaatregelen. Renkema zegt er alle vertrouwen in te hebben dat daar een goede lijn uit zal rollen en de mogelijke versoepelingen niet de noodzaak tot handhaving met zich mee zullen brengen.

advertentie