Afbeelding
Joyce Guliker

Grotere terrassen op het Plein deze zomer; mits maatregelen het toelaten

7 april 2021 om 06:50 Recreatie

NIJKERK Als de coronamaatregelen het toelaten, wil burgemeester Gerard Renkema ook dit jaar de mogelijkheid onderzoeken om grotere terrassen op het Plein in Nijkerk te creëren. Dat laten hij en wethouder Mariëlle Broekman aan de Stad Nijkerk weten. 

,,Voor de plaatselijke situatie in Nijkerk hebben we laten zien dat we als gemeente snel kunnen schakelen. Vorig jaar hebben we op het Plein de mogelijkheid geboden voor grote terrassen. Dat is goed bevallen en het ligt voor de hand dat we daar dit jaar ook weer naar kijken, mochten de maatregelen hiertoe ruimte bieden”, aldus burgemeester Renkema en wethouder Broekman. Ook de Nijkerkse Ondernemers Vereniging laat weten dat overeenstemming is bereikt met de gemeente over het uitbreiden van de terrassen deze zomer. ,,Het wachten is nu op groen licht vanuit Den Haag”, aldus de NOV.

STAPJE VOOR STAPJE Renkema en Broekhuis benadrukken wel de lijn van het Veiligheidsberaad te willen volgen. In het Veiligheidsberaad zitten de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. ,,Het Veiligheidsberaad is voorstander van stapje voor stapje versoepelingen, afhankelijk van de stand van zaken van de vaccinaties en de epidemiologische toestand. Het Veiligheidsberaad is met het kabinet in overleg over een aangepast(e) routekaart/openingsplan. Dit plan staat onder regie van het kabinet en zal hopelijk binnenkort kunnen worden afgerond.” 

OPROEP Na een oproep van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam om de terrassen weer te openen, lieten diverse burgemeesters, onder wie de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma en Jan van Zanen van Den Haag, afgelopen dagen al weten de oproep te steunen. Ook de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius is van mening dat de horeca in Amersfoort op een verantwoorde manier open kan gaan. 

Er wordt al langer onderling tussen burgemeesters gesproken over de druk op de buitenruimte in combinatie met het mooie weer komende tijd en wat de opening van terrassen daarin zou kunnen betekenen. Niet alleen om de horeca een hart onder de riem te steken, maar simpelweg ook voor de veiligheid, aangezien het vorige week enorm druk was op veel plekken, zoals de parken. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie