Afbeelding
Aalt Guliker
video

Kijk hier het eerste politiek cafe van Kiezen voor Nijkerk terug

10 januari 2022 om 09:20 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Afgelopen zaterdag werd het eerste politiek café van Kiezen voor Nijkerk gehouden. In het politiek café gaat het over actuele onderwerpen en telkens over één thema. Zaterdag was dat het sociaal domein.

Het sociaal domein is een verzamelbegrip voor Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en Participatiewet. Zeven jaar geleden kregen gemeenten daar veel meer over  te zeggen, maar ze kregen er tegelijk veel minder geld voor. Hoe gaan partijen om met dit ingewikkelde onderwerp? De uitzending begon met de geschreven noodkreet van het gemeentebestuur aan demissionair premier Rutte.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart. Kiezen voor Nijkerk besteedt daar aandacht aan met een eigen website en in de vorm van krantenberichten, radio- en tv-uitzendingen, die ook te volgen zijn op de websites van de deelnemende media: de Stad Nijkerk, A1 Mediagroep en nijkerk,nieuws.nl. Het politiek café is hier ook onderdeel van. 

U kunt de uitzending hieronder nog eens bekijken.

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk. Laat ons ook weten wat jij belangrijk vindt binnen de lokale politiek! Vul hier de poll in.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie