Gemeentehuis Nijkerk
Gemeentehuis Nijkerk Janus Visser/BDU

Nijkerkse college benoemt drie loco-secretarissen

24 mei 2021 om 13:48 Politiek

NIJKERK Door het Nijkerkse college zijn drie personen aangewezen die de gemeentesecretaris mogen vervangen. Het gaat dan om de overname van al zijn taken in de breedste zin van het woord.

door Wijnand Kooijmans

Eerste plaatsvervanger wordt Chris van Hoeve, concernmanager bedrijfsvoering en externe dienstverlening. Erwin Donga, concernmanager ruimtelijk domein wordt de tweede loco-secretaris. De derde vervanger wordt de nog aan te stellen concernmanager sociaal domein.

Door het op peil brengen van het bestand van loco-secretarissen blijft aansturing van de organisatie en besluitvorming geborgd in de vakantieperiode en bij ziekte van de secretaris. Die is onder meer verantwoordelijk voor het voorbereiden, bijwonen en afhandeling van de collegevergadering, de advisering en ondersteuning van het bestuur en mede verantwoordelijk voor de bepaling van strategieën beleid. Ook is hij eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en effectiviteit van de organisatie en het realiseren van de gestelde bestuurlijke- en organisatiedoelstellingen. 

Interim gemeentesecretaris is nu Lotte de Jong.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie