ARC_IMAGE   1569522_27ststock_ambulance.jpg
ARC_IMAGE 1569522_27ststock_ambulance.jpg Hans-Lukas Zuurman/BDU

'Betere ambulancezorg pas in 2021 merkbaar'

7 februari 2020 om 07:04 Politiek

NIJKERK Wethouder Harke Dijksterhuis verwacht dat de effecten van de betere ambulancezorg binnen de gemeente Nijkerk pas in 2021 echt merkbaar worden.

Wijnand Kooijmans

Dan ook worden de nu genomen maatregelen structureel en is bekend of op Nijkerks grondgebied een ambulance wordt gestationeerd. Hoe graag de gemeente dat wil, daar zit ook een risico aan volgens Dijksterhuis. De kans is dan groot dat vaker een beroep wordt gedaan op de ambulance vanuit Amersfoort.

Tot nu toe werd in 89 procent van de spoedeisende ritten de wettelijke aanrijtijd van vijftien minuten gehaald. De norm is 95 procent. Het probleem was dat de ritten moesten worden uitgevoerd door de Ambulancezorg Utrecht (RAVU), die daarvoor ook het geld ontving. De praktijk is dat negen van de tien ritten worden uitgevoerd door de ambulancezorg Gelderland-Midden. Door dit nu structureel te maken, krijgt deze regio ook de hiervoor benodigde financiële middelen.

Dijksterhuis: ,,Momenteel wordt onderzocht of de huidige standplaatsen optimaal zijn of dat daarin wijzigingen moeten worden aangebracht. Dan weten we ook of Nijkerk een eigen standplaats krijgt."

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie