Afbeelding
Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps

Groots reünieconcert Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps

12 september 2022 om 11:00 Podiumkunsten

NIJKERK Al jaren kijkt het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps (NSFC) er naar uit: het jublieumconcert. De vereniging bestaat inmiddels 125+3 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 1 oktober gevierd in Sporthal Corlaer. Op het programma staat echte fanfaremuziek maar ook hits van S10, ABBA, Disney en de Blues Brothers.

Opgericht in 1894 is het NSFC al vele hoogtepunten gepasseerd. Ooit was er een grote majorettes afdeling. Ook heeft de drumband een aantal jaren als malletband gespeeld. De vereniging was in het verleden vaak op concoursen en mar-concoursen te vinden. Ooit was het niveau goed voor de hoogste fanfare afdeling van Nederland. Elk jaar wordt er een groot concert gegeven en dat werd vroeger afgewisseld met een toneelstuk. Het NSFC is ook te vinden bij grote evenementen, zoals de Veluwe Wandeltocht, Sleepboot dag, Koningsdag, de 4 mei-herdenking en het Bevrijdingsconcert.

75 JAAR LID Het oudste lid, Thomas Oostindië, kwam op 10 januari 1947 bij het NSFC en is op dit moment met 75 jaar het oudste lid van het NSFC. De nog spelende leden Henk Schipper en Evert van Werkhoven, maar liefst 70 jaar lid, zijn lid geworden op 1 januari 1952. Een prachtige prestatie natuurlijk. Op dit moment telt de vereniging nog bijna 100 leden en vinden veel jonge (maar ook oude) leden zijn weg naar het NFSC. Je bent tenslotte nooit te oud om een muziekinstrument te gaan spelen.

Het uitgestelde jubileum wordt gevierd met veel oud-leden, die samen met de leden van het NSFC zullen spelen. Ook zal het Afslag Nijkerk van een twintigtal jaren geleden voor dit concert in ere worden hersteld. Om het extra feestelijk te maken, zal het opleidingsorkest samen met Dansschool Badabounce optreden.

RESERVEREN Op 1 oktober is Sporthal Corlaer vanaf 19.00 uur geopend en het concert zal om 19.30 uur beginnen. Kaarten à 10 euro zijn in de voorverkoop bij Expert Nijkerk (alleen contant), Hoda Wonen of hoofdsponsor Albert Heijn Nijkerk verkrijgbaar. De kaarten zijn ook online te reserveren via www.nsfc.nl/reserveren, waarna ze klaar liggen bij de ingang van Sporthal Corlaer.  Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Aan de deur zijn kaarten te koop voor €12,50.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie