Voorjaars- en voetbalconcert NSFC

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het traditionele voorjaarsconcert van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps NSFC wordt een 'voetbalconcert'.

Op zaterdag 31 maart staat het concert in het teken van het komende EK voetbal. Thema: Wij houden van Oranje.

De Slagwerkgroep, de Fanfare en de Jeugdorkesten brengen een gevarieerde en muzikale voetbalavond. Het NSFC heeft op dit moment ongeveer 110 leden, waarvan er ongeveer 70 uit onze opleiding komen en meedoen aan het concert.

De opening is voor de fanfare waarbij het concourswerk Jericho, dat gaat over het bijbelse verhaal over de verovering van deze stad door het volk van Israël na de terugkeer uit Egypte. Een flinke klus waarbij de muziek de stenen hoorbaar laat vallen. Het opstaporkest (tien beginnende leerlingen) speelt de werken Salute to Europe en Close Finish. Vervolgens volgt het opleidingsorkest met 20 gevorderde leerlingen het programma, zij spelen muziek uit Engeland en Italië.

Na de pauze laat de jeugdslagwerkgroep Kabaal van zich horen. Deze groep bestaat uit zo'n 10 enthousiaste slagwerkers die een veelzijdige opleiding volgen bij het NSFC. De slagwerkgroep vervolgt met diverse concertwerken en zorgt altijd weer voor spektakel.

De fanfare sluit de avond geheel af in het voetbalthema. De fanfare speelt en toont filmmuziek van Escape to Victory. In deze film gaat het over een groep gevangenen en hun leefomstandigheden. Door het organiseren van een voetbalwedstrijd lukt het ze om te ontsnappen. Daarna gaan ze naar Barcelona, (we hopen dat Messi nog langs komt) en gaan via Duitsland (Derrick) en Engeland (The Beatles) naar Nederland met een afsluiting van Hollandse Hits van Gerard Joling, Nick&Simon en Marco Borsato.

Toegangskaarten a 5 euro, incl. consumptie zijn verkrijgbaar bij Expert Nijkerk, Langestraat en DA Drogist Engel, Paasbos. Het concert wordt gehouden in de Aula van het Atheneum/Havo gebouw van het Corlaer College. De zaal gaat open om 19.00 uur en het concert begint om 19.30uur.

Meer info via onze website www.nsfc.nl

advertentie
advertentie