Afbeelding
Foto: iStock

Een babyshower op de planning? Zo is het écht een verrassing!

14 september 2023 om 11:30 Partnercontent

Wanneer iemand tegenwoordig aankondigt dat ze zwanger is dan kan het niet anders dan dat vriendinnen, moeders en zussen zich gaan beraden op een verrassende babyshower. Helaas weet de zwangere dit ook, en zal zij iedere afspraak die in de agenda verschijnt met wantrouwen tegemoet gaan. Toch blijft een babyshower het allerleukste wanneer het wel echt een verrassing is. Hoe je ervoor zorgt dat een babyshower écht een verrassing is? Lees snel verder. 

Combineer het

Wanneer je opeens voorstelt om op een zondagmiddag eens een keer te gaan lunchen in de buurt, dan is de verrassing van een babyshower waarschijnlijk al snel verdwenen. Het is slimmer om het niet apart te plannen, maar juist te combineren met een andere afspraak. Kijk stiekem in de agenda van je vriendin of trek de partner in het complot. Moet zij op donderdag vaak voor haar werk naar Amsterdam? Plan dan een event op de terugweg hiervan. Betrek wederom de partner door hem te vragen een leugentje om bestwil te creëren. Iets van ‘schat, ik ben in de buurt zullen we ergens wat eten’ is vaak al voldoende. Dit lijkt spontaan, maar is dus vooraf goed doordacht. 

De locatie

Ga vervolgens op zoek naar een locatie waar ze een groot deel van de organisatie ook eventueel voor je kunnen regelen. Dit restaurant in Amstelveen kan bijvoorbeeld de beste high tea van Amstelveen voor je organiseren. Ideaal om te combineren met een babyshower. Kies voor een restaurant waar ruimte genoeg is om eventueel leuke activiteiten en spelletjes te doen, dat hoort tenslotte toch echt wel bij een babyshower. Zorg er ook voor dat iedereen die je wilt uitnodigen voor de babyshower beschikbaar is, en dat ze de plek eenvoudig kunnen bereiken. Combineer anders de reis, en/of carpool samen. Het zou zonde zijn wanneer iemand de babyshower mist. Ook is het goed om bij de genodigdenlijst scherp te zijn op de uitnodigingen, heb je echt alle vrouwen uitgenodigd waar de zwangere dol op is? En natuurlijk; vraag ze allemaal goed hun mond te houden! 

Kortom, probeer een babyshower te plannen in de dagelijkse routine van de zwangere en betrek altijd de partner bij jullie plan. Let er ook op dat je niet te lang wacht met het plannen van de babyshower, voor je het weet is ze bevallen óf niet meer aan het werk. Dan vervallen opeens veel mogelijkheden van momenten wanneer jij een babyshower had kunnen organiseren. En die cupcakes? Geniet er vooral zelf ook heerlijk van!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie