Afbeelding
Foto aangeleverd

Wil je je trap renoveren? Dit zijn de voordelen

1 augustus 2022 om 12:25 Partnercontent

Het renoveren van je trap heeft verschillende voordelen! Is je trap bijvoorbeeld versleten en ben je toe aan een nieuwe look? Dan is het een laagdrempelige en snelle manier om je trap in een handomdraai opgeknapt te hebben. Maar wat houdt een traprenovatie precies in, en wat kan het voor jouw trap betekenen? In dit artikel zetten we de mogelijkheden en voordelen voor je op een rijtje, dus lees snel verder! 

Slijtvast en ijzersterk

Het voordeel van een traprenovatie, is dat je alle slijtagesporen aan je oude trap in een oogwenk verholpen hebt. Merk je bijvoorbeeld dat je traptreden beginnen te verslijten, dan kan een traprenovatie je trap weer opknappen. Tegelijkertijd zorg je - wanneer je kiest voor slijtvaste materialen zoals PVC en vinyl - ervoor dat je trap ook voor de toekomst beschermd is tegen slijtage. Deze hoogwaardige kunststoffen zijn goed bestand tegen slijtage, waardoor je niet snel beschadigingen op zult lopen. Een goed idee wanneer je je trap zo wilt maken dat je er de komende jaren geen werk meer aan hebt!

Maak je trap stiller en veiliger

Daarnaast kun je je trap ook stiller maken met een renovatie. Bij een traprenovatie met vinyl worden de overzettreden met een speciale lijm gemonteerd, waardoor ze iets van flexibiliteit behouden. Dat zorgt ervoor dat de traptreden iets meebewegen met je gewicht wanneer je eroverheen loopt, en als gevolg dus niet kraken. Ook kun je je trap door middel van een renovatie eenvoudig veiliger maken. Versleten treden worden nu eenmaal gladder, waardoor je er sneller over uitglijdt. Door middel van een traprenovatie wordt je trap bekleed met overzettreden die niet snel op die manier zullen slijten, en soms zelfs zijn uitgerust met een antisliplaag. Dat zorgt ervoor dat je ook met zachte sokken grip hebt op de treden.

Voor je het weet gebeurd

Een traprenovatie hoeft geen ingrijpende verbouwing te zijn. De oude trap kan namelijk gewoon blijven staan, en wordt bekleed met overzettreden van duurzame materialen. Laat je je renovatie uitvoeren door een expert, dan is de traprenovatie al binnen een dag gedaan. Dat zorgt ervoor dat je niet te lang in de rommel hoeft te zitten, en snel weer gebruik kunt maken van de bovenste etages van je huis. Binnen een handomdraai kun jij genieten van je mooie, opgeknapte trap!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie