Afbeelding
Foto Verasol

Geniet deze zomer van een overkapping in de tuin

26 juli 2022 om 11:07 Partnercontent

De gemiddelde temperatuur in Nederland stijgt op zomerse dagen, zo bleek de afgelopen periode regelmatig. Men zocht massaal verkoeling aan zee, aan de diverse meren in ons land en in de eigen tuin. Het aantal verkopen van opblaasbare zwembaden nam fors toe. Niet alleen een zwembad biedt verkoeling op deze warme dagen. Ook een overkapping kan een uitkomst zijn. Onder de overkapping zit je in de schaduw, genietend van een koud drankje aan het eind van de middag. Niet alleen in de zomer biedt de keuze voor een overkapping in de tuin voordelen. Je hebt hier ook in het najaar profijt van. Combineer de overkapping met een terrasverwarmer, zodat je hier ook bij een iets lagere temperatuur kunt zitten. Het wordt hiermee een verlengde van de woonkamer. 

Verschillende soorten overkappingen 

Bij de keuze voor een overkapping in de tuin heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een glazen overkapping in een aluminium frame en een klassieke houten veranda. Het verschil zit hierbij onder meer in het feit, dat een glazen veranda over het bestaande terras geplaatst wordt. Daar waar een veranda over een vlonder van houten planken wordt opgebouwd in veel gevallen. Je kunt de houten veranda van een balustrade voorzien, waaraan je plantenbakken op kunt hangen. Denk aan plantenbakken gevuld met verse kruiden. Heerlijk in een zomerse salade! 

Meer licht in huis met een glazen overkapping 

Een glazen overkapping biedt enkele voordelen ten opzichte van de houten veranda. Dit zit bijvoorbeeld in het feit, dat er geen licht uit de woonkamer ontnomen wordt. Het licht schijnt door de overkapping heen. Met een houten veranda kan het al snel erg donker worden in huis. Bang dat je met een glazen overkapping alsnog in de zon zit hoef je niet te zijn. Je kunt de overkapping van zonwering laten voorzien. 

Complete tuinkamer een populair alternatief 

Een alternatief voor een glazen overkapping in de tuin is een complete tuinkamer. Het verschil zit hierbij in het feit, dat de tuinkamer volledig afgesloten kan worden. Dat hoeft overigens niet; zet de schuifdeuren in de zomermaanden open aan de voorzijde. Zo blijft de tuinkamer koeler! In de winter sluit je de tuinkamer af, om hier toch comfortabel te kunnen zitten. De tuinkamer wordt tegen de woning geplaatst, om de woonkamer op die manier te kunnen verlengen. Dit betekent overigens niet dat de muur tussen de woonkamer en de tuinkamer verwijderd wordt; deze blijft zitten. 

Klimaat lijkt blijvend te veranderen 

De trend dat de Nederlandse zomers steeds warmer worden lijkt een blijvertje te zijn. Het maakt dat Nederlandse huishoudens volgens experts maatregelen moeten treffen om de woning koeler te kunnen houden in de zomer. Naast het gebruik van een overkapping of zonwering, helpt het ook om de tuin groener te maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie