Afbeelding
bartrebry

Halfhoogslapers zijn de ideale uitvinding voor kleinere kinderkamers

Partnercontent

Wanneer je een of meerdere kleinere kinderslaapkamers hebt wil je hier waarschijnlijk toch zoveel mogelijk uithalen. Dit kan best een lastige opgave zijn. Je moet er namelijk altijd minimaal een aantal zaken in kwijt kunnen. Er moet sowieso een bed en een kledingkast in, en daarnaast is het fijn als er ruimte is om te spelen en speelgoed op te slaan. Een perfecte oplossing om je kinderkamer efficiënt in te richten is een halfhoogslaper. Daar gaan we eens beter naar kijken!

Het ideale van een halfhoogslaper

Een halfhoogslaper is enerzijds een ideale manier om meer ruimte te creëren in een kinderkamer en anderzijds een hele leuke plek voor kinderen om te slapen. Een halfhoogslaper zorgt ervoor dat je kind een meter tot anderhalve meter boven de grond slaapt. De ruimte die je dan onder het bed over hebt kun je nuttig gebruiken. Je kan hier kasten en lades onder doen waarin je allerlei spullen opslaat, zoals kleding. Je kan er ook een speelplek van maken. Kinderen vinden het namelijk vaak leuk om te spelen in een soort hut, waar het zijn of haar fantasie de vrije loop kan laten. Ook kan je een extra matras onder het bed leggen, die je dan gemakkelijk kan uitschuiven. Hierdoor is logeren een stuk makkelijker, zelfs op een kleine kamer. En als er iets is dat veel kinderen leuk vinden is dat wel logeren.

Waarom een halfhoogslaper en geen hoogslaper?

Wanneer je denkt aan een halfhoogslaper komt het ongetwijfeld ook in je op om voor een hoogslaper te gaan. Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een halfhoogslaper en niet meteen voor een hoogslaper? Een voordeel van halfhoogslapers ten opzichte van hoogslapers is dat ze, uiteraard, minder hoog zijn. Je kind slaapt hierdoor weliswaar boven de grond, maar niet super hoog. Dat is soms veiliger maar geeft het kind met name een veiliger gevoel. Daarnaast is een halfhoogslaper al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, waar hoogslapers pas vanaf latere leeftijd geschikt zijn. Hierbij wordt 6 jaar vaak als grens gezien. Als je dus jongere kinderen hebt maar wel ruimte wil besparen zijn halfhoogslapers ideaal. Let er wel altijd op dat je kind zelfstandig een trapje op kan lopen en dat er een hekje is om de veiligheid te garanderen.

Verschillende soorten halfhoogslapers

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende varianten. De meest voorkomende zijn de varianten waarbij er nog een extra matras onder het bed wordt gelegd, een variant met veel opbergruimte of een variant met een glijbaan. Allemaal zijn ze bij Beddies te vinden. Naar de laatste twee gaan we nog even kijken.

Een halfhoogslaper met opbergruimte

Wanneer je vooral op zoek bent naar extra ruimte is dit vaak de beste oplossing. Je kunt dan onder het bed verschillende spullen kwijt. Je kunt er lades inzetten waarin je kleding opruimt, of bakken waarin je andere spullen kunt opslaan. Hierin kan dan bijvoorbeeld speelgoed, maar ook een dekbedovertrek.

Een halfhoogslaper met een glijbaan

Deze variant is iets minder praktisch, hoewel dit ook gecombineerd kan worden met praktische voordelen, maar wel super tof voor kinderen. Heel veel kinderen zouden het fantastisch vinden om een eigen glijbaan op de kamer te hebben. En dat kan dus! Wanneer ze wakker worden kunnen ze dan via de glijbaan het bed verlaten.

advertentie