Afbeelding
Auto verkopen

Je oude auto online verkopen: welke mogelijkheden heb je?

25 mei 2020 om 14:46 Partnercontent

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten wat er verstaan wordt onder een oude auto voordat je hem verkoopt. Zo kan het zijn dat jij hem ziet als oud en onaantrekkelijk, terwijl een ander er nog een paar jaar mee wilt rijden. Enkele kenmerken die meespelen om te bedenken of het een oudje is of niet zijn bijvoorbeeld het lage bouwjaar en een hoge kilometerstand. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je oude auto online te verkopen. Ben je zelf op zoek naar een nieuwe auto, bijvoorbeeld een elektrische auto? In dit artikel vind je een aantal tips voor het verkopen van je auto.

Oude auto online verkopen

Er zijn verschillende gratis websites waarop je jouw oude auto kunt verkopen. Door bijvoorbeeld een kenteken check kun je een afspraak maken voor taxatie en een vrijblijvend bod. Maar ook wanneer je hem online wilt verkopen is het handig om eerst na te denken wat de dagwaarde is. Vertel ook altijd eerlijk waarom je hem online wilt verkopen. Het maakt in principe niet uit of je dit in de advertentietekst vermeld of dat je het tijdens een eventueel gesprek met een geïnteresseerde koper bespreekt.

Potentiele kopers

Je wilt natuurlijk de interesse wekken van potentiële kopers, zodat je jouw oude auto zo snel mogelijk verkoopt. Zo is het belangrijk om altijd het merk en het model in de titel te benoemen en bij voorkeur ook het bouwjaar. Daarnaast is het ook belangrijk om goede en duidelijke foto’s te plaatsen want dit draagt bij aan de verkoop. In de advertentietekst kun je zaken benoemen als recente apk-keuringen en uitgevoerde onderhoudsbeurten. Heb je mogelijke mankementen dan is het ook aan te raden om dit te vermelden.

Online veiling

Een andere mogelijkheid om je oude auto online te verkopen is via een online veiling. De verkoop gaat dan snel en je hebt er weinig omkijken naar. Er zijn vaak veel verschillende soorten kopers aangesloten: autogarages, handelaars en autosloperijen. Echter zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. In de meeste gevallen moet je een commissie betalen bij de verkoop ervan. Daarnaast is het mogelijk dat je een lager bod krijgt dan je had gehoopt. Vooral als je een bijzonder exemplaar hebt kan het interessant zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie