Afbeelding
Open boekenkast

Een nieuwe trend; de open boekenkast

Partnercontent

Open boekenkasten zijn tegenwoordig echt een trend. Deze kasten kan je op verschillende manieren gebruiken in je interieur. Ze zijn erg stijlvol en ook nog eens praktisch. Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over waar je precies naar op zoek bent om de perfecte kast te vinden die past bij jouw interieur. Waarom een open kast een goede optie is voor jouw interieur? Lees snel verder.

Een open kast is multifunctioneel
In een open boekenkast is er genoeg plek om al jouw mooie boeken neer te zetten. Daarnaast kan deze boekenkast ook gebruikt worden om leuke accessoires in neer te zetten. Door het open frame komen jouw accessoires goed tot zijn recht. Daarnaast kan je een open boekenkast ook gebruiken als roomdivider. Met een open kast creëer je sfeervolle scheiding in een grote ruimte. Voorheen werden er wel een schermen gebruikt om een ruimte te verdelen. Tegenwoordig zie je dat veel minder en zijn juist te open kasten erg trendy. Deze kasten kan je erg leuk inrichten met al jouw mooie accessoires en boeken.

Open kast met vakken of planken?
Wanneer je jouw open kast wil gebruiken om mooie accessoires in te zetten, kan je het beste kiezen voor een kast met vakken. Dit kunnen gelijk vakken zijn, maar ook vakken op verschillende hoogtes. Dit zorgt voor een speels effect en jouw accessoires zullen hier goed in uit komen. Houd je meer van een strakke look. Kies dan voor een kast met rechte planken op gelijke hoogte. Deze past goed in een modern of industrieel interieur.

Verschillende stijlen
Open boekenkasten zijn er in veel verschillende stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een volledige zwarte kast van metaal. Dit zal erg stoer staan in het interieur. Deze kast past goed in een industrieel interieur. Door zijn stoere uiterlijk zal deze kast goed te combineren zijn met verschillende woonstijlen. Je kan ook kiezen voor een houten kast met een metalen frame. Hout zorgt voor een gezellige sfeer in het interieur en is dus altijd een goede optie. Een robuuste houtsoort zal echt een eyecatcher zijn in jouw interieur. Je kan ook kiezen voor een kast met licht hout. Dit staat erg leuk in een Scandinavisch interieur. Kan je wel een chique touch gebruiken in jouw interieur? Ga dan voor een kast met een marmeren plaat erin. Welke stijl je ook zoekt, Giga Meubel heeft altijd de open boekenkast die bij jou past!

Richt jouw open boekenkast in
Je kunt je kast goed inrichten met een aantal mooie boeken, je koopt tenslotte ook een open boekenkast. Echter is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend om alleen boeken in een open kast te zetten. Je kan de kast namelijk ook heel goed decoreren met al jouw mooie accessoires. Zorg dat je de kast niet helemaal vol stopt, dit zorgt voor een rommelig effect. Kies een paar favorieten accessoires uit en zet deze in de kast. Denk bijvoorbeeld aan planten, vazen en kaarsen. Boeken doen het ook altijd goed. Je zult zien dat jouw kast super gezellig staat in het interieur.

advertentie
advertentie