Afbeelding

Studente uit Hoevelaken reist naar Portugal om journalistieke producties te maken

9 mei 2022 om 12:09 Overig Deel je nieuws

De Hoevelakense Laura Kaai (19) zit nu in haar tweede jaar journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Naar aanleiding van een schoolopdracht reist ze samen met vijf medestudenten naar Portugal met als doel om journalistieke producties te verkopen en daarmee de reis terug te verdienen.  

Het bedrijf Único Mídia is nog maar net opgericht, maar met goed enthousiasme heeft Laura er vertrouwen in dat ze succesvol van start kunnen gaan. “Het is natuurlijk wel een beetje eng, want er gaan duizenden euro’s in deze opdracht zitten.” Vanuit school werd de opdracht gegeven om een reis te maken naar het buitenland en door journalistieke en commerciële producties te maken deze reis terug te verdienen. “Er komt veel bij kijken. Je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een accommodatie regelen, apparatuur huren en als belangrijkste: opdrachtgevers zoeken.”

Het plan van Laura en haar medestudenten is om eerst zo veel mogelijk geld te verdienen met commerciële opdrachten in Nederland en in Portugal zich te gaan richten op journalistieke producties. “Portugal heeft een ontzettend rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn super veel interessante verhalen te vertellen en elke dag worden wij als groep steeds enthousiaster om in juni naar Portugal te vertrekken.”

“We hebben het voordeel dat één van onze redactieleden in Portugal heeft gewoond en vloeiend Portugees spreekt. Dat geeft ons natuurlijk al een voorsprong.” De jonge journaliste is van plan om human-interest verhalen te maken in Portugal. “Dat vind ik leuk en interessant. De naam van ons bedrijf, Único Mídia, betekent ‘unieke media’ in het Portugees. Dat omdat wij opzoek gaan naar unieke verhalen.”

Uiteindelijk is ze van plan om een mini-documentaire te maken. “Dat is iets wat ik al lange tijd graag wil doen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gaan over een van de feestdagen die wij daar gaan meemaken”, lacht Laura. “Er zijn zoveel leuke ideeën die wij kunnen vastleggen op beeld.” Naast audiovisuele producties kunnen mensen ook schrijvende producties verwachten. “We hebben binnen onze redactie een goede mix van journalisten, hierdoor kunnen wij zowel audiovisuele als schrijvende producties maken.”

Het mediabedrijf is nu hard aan het werk om genoeg geld binnen te halen voordat ze vertrekken naar Portugal. “We weten goed de doelgroep jongeren te bereiken en kunnen korte video’s, reels of promotieteksten aanbieden.” Terwijl de studente nu hard in Nederland aan het werk is, droomt ze alvast over de mooie producties die ze gaat maken in Portugal.

Voor de lezer thuis die nieuwsgierig is geworden naar het bedrijf van Laura en haar medestudenten, kan een kijkje nemen op de website www.unicomidia.com. Om op de hoogte te blijven van alle updates kunt u het bedrijf volgen op de sociale mediakanalen onder de naam: @unicomidia. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie