Afbeelding
Koen Suyk

Veel vraag naar glasvezel in Nijkerkerveen

15 november 2021 om 15:01 Overig

NIJKERKERVEEN De kans is groot dat ook de ‘vergeten gebieden’ rond Nijkerkerveen en Holkerveen aangesloten gaan worden op glasvezel. Naar aanleiding van publicaties in de lokale media is er massaal gereageerd door mensen die ook graag een glasvezel-aansluiting willen. Er werd gehoopt op 130 aanmeldingen, maar binnen no-time kwamen er 150 mails binnen.

,,We zijn echt overdonderd,” zegt de initiatiefnemer Veenstra. ,,Nadat het bericht online verscheen kwamen er direct al 30 mails binnen van mensen die rond Nijkerkerveen en Holkerveen wonen en die heel graag ook glasvezel willen. En dat bleef maar doorgaan.” 

ACTIE Samen met de andere initiatiefnemers ging Veenstra met de mails richting de gemeente Nijkerk en het bedrijf Delta Fiber dat glasvezel aanlegt. Beiden waren onder de indruk, en Delta gaat daarom binnenkort een zogeheten vraagbundelingsactie opstarten. Dat betekent dat er reclameborden komen, brieven worden verstuurd en informatieavonden komen. Zodat mensen goed geïnformeerd de keuze voor het supersnelle glasvezel kunnen maken.

Overigens is de aanleg nog niet zeker. Er moeten in totaal minimaal 130 woningen of bedrijven een abonnement nemen, dan gaat daadwerkelijk de schop in de grond. ,,Maar als iedereen die ons mailde ook echt een abonnement afsluit, is dat dus geen probleem,” aldus de initiatiefnemers. ,,Bovendien is het de laatste mogelijkheid voor glasvezel in dat gebied.” Delta Fiber zal in de laatste week van november starten met hun actie. Dan wordt ook meer bekend over waar mensen zich echt kunnen aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie