Afbeelding
Pixabay

‘Laatste kans voor glasvezel in Nijkerkerveen’

13 september 2021 om 11:52 Wonen

NIJKERKERVEEN In Nijkerkerveen wordt nog één keer de mogelijkheid geboden om een huis of bedrijf op glasvezel aan te sluiten. Dat meldt een werkgroep uit Nijkerkerveen die streeft naar glasvezel, in samenwerking met Delta Fiber en de gemeente Nijkerk.

Mensen in de dorpskern van Nijkerkerveen en Holkerveen hebben al supersnel internet tegen lage tarieven, omdat ze op glasvezel zitten. Maar ruim vijfhonderd woningen en bedrijven rondom de dorpen in het buitengebied zijn destijds overgeslagen bij de aanleg van het supersnelle netwerk. 

Daar komt mogelijk verandering in. Tenminste: als er genoeg mensen zich hiervoor aanmelden en interesse tonen. Het is de laatste kans op glasvezel. Eerder werd een verzoek door het glasvezelbedrijf Delta Fiber nog afgewezen, maar na lang aandringen door een werkgroep uit Nijkerkerveen wordt het alsnog in overweging genomen.

‘BIZAR SNEL’ Veel mensen zijn al enthousiast voor het goedkope en supersnelle alternatief voor Ziggo. Zo is Ries van Elteren (raadslid gemeente Nijkerk) samen met een aantal mensen een actie gestart om mensen enthousiast te maken: ,,We zoeken ongeveer 135 mensen die zich willen opgeven voor glasvezel. Je krijgt dan een aansluiting die in veel gevallen goedkoper is dan Ziggo, en bovendien bizar snel en stabiel internet levert”.

Ook wethouder Oosterwijk van de gemeente Nijkerk maakt zich hard voor deze laatste kans die Nijkerkerveen heeft. Hij wil graag dat ook de mensen en bedrijven rond de dorpskernen nu glasvezel krijgen. Maar daarvoor moeten dus wel mensen enthousiast gemaakt worden, zonder die hulp wordt het niets. De gemeente steunt de actie volwaardig. Concreet wordt er nu gezocht naar mensen en bedrijven die zitten te springen om glasvezel en die anderen hiervoor ook enthousiast kunnen maken. Bij voldoende deelname wil Delta Fiber alsnog de laatst overgebleven adressen aansluiten.

Wie ambassadeur wil worden of mensen kent die ook graag glasvezel willen, kan dit doorgeven via glasvezel.nijkerkerveen@gmail.com. Naam, adres en telefoonnummer zijn voldoende. Er wordt eerst geïnventariseerd hoeveel interesse er is. Binnen twee weken wil Delta al weten hoeveel interesse er is.

advertentie
advertentie