Afbeelding
Matthias van Bloemendaal

Orgelconcert van Gerwin van der Plaats in Grote Kerk

11 augustus 2020 om 07:30 Overig

NIJKERK Gerwin van der Plaats bespeelt dinsdag 18 augustus het orgel van de Grote Kerk in Nijkerk. Tijdens het vijfde orgelconcert van deze zomer klinken koraalmuziek en orgelwerken van allerlei bekende componisten. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, met collecte aan de uitgang. 

Van der Plaats heeft een afwisselend programma samengesteld. Hij begint het concert met de Koraalsuite van Cor Kee. Hierin zijn Psalm 47, de Lofzang van Maria en Psalm 146 verwerkt. Vervolgens klinken het driedelige, feestelijke Concerto in G-dur van Johann Sebastian Bach, het bekende koraalwerk Vater unser im Himmelreich van Georg Böhm en Sonate II van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Verder speelt Van der Plaats onder meer de Sombere muziek over Psalm 103 van Jan Zwart. Ook klinkt het erg ritmische werk Litanies van Jehan Alain, volgens de componist zelf ,,een verwoestende tornado, die alles op zijn weg verplettert." Van der Plaats besluit het concert met het onstuimige orgelwerk Amen, Jezus Christus, amen! van Adriaan C. Schuurman. Het volledige programma staat op www.orgelnijkerk.nl. 

Vanwege de overheidsmaatregelen voor samenkomsten is reserveren voor dit concert noodzakelijk. Dat kan vooraf via www.orgelnijkerk.nl en voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk. Er is plaats voor maximaal 100 luisteraars.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie