Afbeelding
Matthias van Bloemendaal

Adriaan Hoek verzorgt vierde orgelconcert in Grote Kerk

28 juli 2020 om 07:22 Muziek

NIJKERK Op dinsdag 4 augustus verzorgt Adriaan Hoek het vierde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Op het Van Deventer-orgel uit 1756 speelt hij muziek van onder anderen de bekende orgelcomponisten Georg Böhm, Dietrich Buxtehude, Jehan Alain, Johann Sebastian Bach en Max Reger. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, met collecte aan de uitgang.

Adriaan Hoek heeft een veelzijdig programma samengesteld dat bestaat uit orgelmuziek uit verschillende stijlperioden. Zo is met het Concerto in d-moll van Johann Sebastian Bach, de Partita ‘Ach wie nichtig, ach wie flüchtig’ van Georg Böhm en het Präludium g-moll van Dietrich Buxtehude de Duitse barok goed vertegenwoordigd. Ook klinkt er muziek van Max Reger uit de Duitse romantiek. Van Wolfgang Amadeus Mozart, die werd geboren in het jaar dat het Nijkerkse orgel gebouwd werd, speelt Hoek de bekende Fantasie f-moll: muziek uit de klassieke periode. Verder speelt Hoek jongere muziek, zoals de Deux danses á Agni Yavishta van Jehan Alain. Het volledige programma staat op www.orgelnijkerk.nl

Vanwege de overheidsmaatregelen voor samenkomsten is reserveren voor dit concert noodzakelijk. Dat kan vooraf via www.orgelnijkerk.nl en voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk. Er is plaats voor maximaal 100 luisteraars.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie