vlnr: Bram Huisers (student HU Journalistiek), Petra Boessenkool (wnd. Teamleider Bibliotheek), Mirjam Michielsen (student HU Journalistiek), Roel Zuidhof (directeur Bibliotheek)
vlnr: Bram Huisers (student HU Journalistiek), Petra Boessenkool (wnd. Teamleider Bibliotheek), Mirjam Michielsen (student HU Journalistiek), Roel Zuidhof (directeur Bibliotheek) De Bibliotheek Gemeente Nijkerk

De Bibliotheek start met podcastserie over Nijkerkerveen

3 januari 2020 om 20:00 Overig

NIJKERKERVEEN De Bibliotheek Gemeente Nijkerk start met een podcastserie over het nieuwe gebouw in Nijkerkerveen. Twee studenten van de Hogeschool Utrecht gaan een reeks uitzendingen maken. De uitzendingen zijn vanaf februari te beluisteren via de website van de Bibliotheek en via Spotify. 

De verschillende onderwerpen die in de podcastserie aan bod komen zijn: de geschiedenis van het gebouw, de betrokken partners, de persoon die het gebouw heeft ontworpen, de Bibliotheek, de school en meer.

De twee studenten verantwoordelijk voor de podcastserie zijn Bram Huisers en Mirjam Michielsen. Beiden zijn eerstejaarstudenten aan de Hogeschool Utrecht: ,,We vinden het leuk om een podcastserie te maken en er zo ervaring mee op te doen. We kwamen in contact met de Bibliotheek en ze hadden direct het idee om Nijkerkerveen in het zonnetje te zetten".

Roel Zuidhof, directeur De Bibliotheek Nijkerk, en Petra Boessenkool, teamleider De Bibliotheek Nijkerk, waren meteen enthousiast over het idee van de studenten. Zuidhof vertelt: ,,We hadden al wel eens vaker gezocht om iets te gaan doen met podcasting maar het juiste onderwerp was er nog niet. Nijkerkerveen is nu juist een prachtig verhaal: middenin de crisis wordt besloten in het hart van het dorp een mooi gebouw met Bibliotheek, school en dorpshuis te gaan bouwen. Dat is het vertellen waard!"

PODCAST Een podcast is een audio-uitzending die via het internet beluisterd kan worden, ongeacht waar en hoe vaak. De uitzendingen zijn in de loop van februari te vinden op de website van de Bibliotheek en via Spotify. 

De nieuwe bibliotheek in Nijkerkerveen is vanaf 6 januari 2020 geopend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie