Roel Zuidhof (directeur Bibliotheken Nijkerk), Jan Blonk (HSN, bouwheer) en Mieke van de Bunt (locatiemanager).
Roel Zuidhof (directeur Bibliotheken Nijkerk), Jan Blonk (HSN, bouwheer) en Mieke van de Bunt (locatiemanager). Arjen Gerritsma

Rondleiding door nieuw 'hart' van Nijkerkerveen

18 december 2019 om 09:00 Maatschappelijk

NIJKERKERVEEN Het nieuwe duurzame, multifunctionele gebouw aan de Van Noortstraat, in het hart van Nijkerkerveen, is op 28 november opgeleverd. Momenteel wordt er door alle gebruikers hard gewerkt aan de inrichting van het pand. Op maandag 6 januari 2020 om 8.30 uur wordt het gebouw in gebruik genomen. Roel Zuidhof (directeur Bibliotheken Gemeente Nijkerk), Jan Blonk (HSN, bouwheer Voorzieningencluster) en Mieke van de Bunt (locatiemanager) gaven afgelopen maand al enthousiast een rondleiding door het enorme gebouw, wat nu nog voorzieningencluster heet.

In het nieuwe gebouw zijn ruimtes voor de Johannes Calvijnschool, Christelijke Peuterspeelzaal De Triangel, Kindercentrum Bzzzonder Nijkerkerveen, Bibliotheek Nijkerkerveen, het Dorpshuis en Bijzondere Gasten. Het speellokaal kan ook dienst doen als theaterzaal. Op voorhand is er al een tribune in gebouwd. Mieke van de Bunt is aangesteld als locatiemanager van het gebouw en is inmiddels al begonnen. Ze woont al twintig jaar in Nijkerkerveen en kent het dorp en de bewoners op haar duimpje. Ze heeft als facilitair manager voor een uitzendbureau gewerkt. Toen ze de vacature voor locatiemanager op Facebook zag was ze meteen enthousiast. ,,Als gastvrouw ga ik samenwerken met alle mensen in dit gebouw. Ik hoop mensen met elkaar te verbinden", zegt ze.

NIEUWE NAAM Op maandag 6 januari 2020 om 8.30 uur wordt de school in gebruik genomen. In bijzijn van ouders en leerlingen wordt de nieuwe naam van de school bekend gemaakt. Ook het gebouw krijgt een naam, waarvan de onthulling plaatsvindt tijdens het open huis op donderdag 9 januari vanaf 16.30 uur. Belangstellenden zijn welkom om, onder het genot van een drankje en hapje, een kijkje te komen nemen.

De officiële opening vindt in het voorjaar plaats op een nog nader te bepalen datum. Het dorpsplein voor het gebouw wordt nog heringericht als ontmoetingsplek met een terras. Dat kan pas als alle bouwplannen in de buurt zijn afgerond.

De rondleiding door het nieuwe voorzieningencluster in Nijkerkerveen gaat hier verder (Premium).

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie