Afbeelding
Harry Koelewijn

Corlaer College VMBO heeft Nijkerkse primeur

4 november 2020 om 21:10 Onderwijs

NIJKERK Voor de zomervakantie is de samenwerking officieel beklonken en na de zomervakantie van start gegaan. Corlaer College VMBO is de eerste VO-school in Nijkerk die mee doet met het landelijke project ‘Bibliotheek op School’. 

,,Deze samenwerking tussen bibliotheek en school is er op gericht samen de leesmotivatie bij de leerlingen te vergroten”, laat de school weten.

,,Uit verschillende rapporten en onderzoeken komt naar voren dat jongeren steeds minder lezen. Door de handen inéén te slaan proberen de bibliotheek en de school de Nijkerkse jongeren (weer) meer aan het lezen te krijgen. Veel jongeren zijn al een langere tijd niet in de bibliotheek geweest. Hier gaat, door biebbezoeken met de eerstejaars, verandering in komen.”

,,In september is de samenwerking goed begonnen met het Leesfestival in de boekenweek voor jongeren. Tijdens dit festival was er onder anderen een bezoek van de schrijfster Margje Woodrow in de derde klassen van Corlaer College VMBO, waar zij in gesprek ging met de leerlingen over haar boeken en brainstormen over gebeurtenissen voor het boek wat ze nu aan het schrijven is.”

,,Daarnaast wil de bibliotheek de boeken toegankelijker maken voor de jongeren op school, in leesbevorderingslessen tijdens de Nederlandse lessen en bij de bibliotheekbezoeken. Hiermee hopen we de jongeren een leesstimulans te geven want: meer lezen, beter in taal.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie