De locatie is de Maranathaschool.
De locatie is de Maranathaschool. PR

HSN scholen starten met bibliotheek Zomerschool tegen onderwijsachterstanden

24 juni 2020 om 11:02 Onderwijs

NIJKERK De scholen van de HSN en de Bibliotheek Nijkerk slaan de handen ineen om de kinderen van Nijkerk een Zomerschool te bieden tijdens de zes weken van de zomervakantie.

De Bibliotheek had al een vergevorderd plan om een pilot te draaien met een Zomerschool voor kinderen met een taal-/leesachterstand, schrijft Sieds Elze Sennema,
projectleider en directeur van de Maranathaschool. ,,De HSN heeft voor een aantal scholen subsidie voor leerachterstanden ten gevolge van de coronacrisis aangevraagd. Samen hebben we de handen in een geslagen om dit nieuwe initiatief gezamenlijk aan te pakken en de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling."

De Zomerschool is bedoeld voor alle kinderen uit de gemeente Nijkerk in de basisschoolleeftijd die in de coronatijd een achterstand op één of meerdere ontwikkelingsgebieden hebben opgelopen. Om te voorkomen dat deze achterstanden in de zomer nog groter worden, moet de zomerschool een kans bieden om de achterstanden in te lopen. Er zijn afspraken gemaakt over het aanmelden van de kinderen, dit verloopt via de scholen.

(Artikel gaat verder onder de video.)


De medewerkers die helpen tijdens de zomerschool zijn leerkrachten, onderwijsassistenten, medewerkers van de bibliotheek en vrijwilligers. Daarnaast helpen er mensen mee met creatieve lessen en muziek. Er is ook aandacht voor gezond eten en beweging. De Zomerschool wordt gehouden op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.

Op donderdagochtend wordt er in kleine groepen Taalhuis op School gehouden, voor alle ouders die een kind op de Zomerschool hebben. De locatie van de Zomerschool is de Maranathaschool, aan de Grieglaan 4.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie