Afbeelding
Prokino Zorg
Advertorial

Vroegdiagnostiekgroep bij Prokino Zorg

17 juni 2020 om 18:01 Zakelijk

NIJKERK Soms heb je als ouder vragen over de ontwikkeling of het gedrag van je kind: gaat het vanzelf over of is hulp nodig om de ontwikkeling op gang te brengen? Wie kan bij vragen helpen?

Maureen van Goethem

Wanneer de ontwikkeling anders lijkt te verlopen dan bij leeftijdsgenootjes of wanneer het gedrag van het kind soms moeilijk te begrijpen is, kan vroegdiagnostiekgroep ‘De Zeester’ helpen om antwoord te vinden op vragen. Het kind wordt geobserveerd en spelenderwijs wordt zijn of haar ontwikkeling in beeld gebracht. Op Prokino, locatie Villa Vrolijk in Nijkerk, kunnen kinderen tussen de 0 en 5 jaar geplaatst worden bij ‘De Zeester’.

OBSERVEREN Jacqueline Kwaspen en Janneke geven voor Prokino Zorg invulling aan observatie en diagnostiek trajecten. ,,Wanneer ouders, kinderopvang/school, een jeugdarts, het consultatiebureau of het gebiedsteam, het vermoeden hebben dat de ontwikkeling van het kind anders lijkt te verlopen dan bij leeftijdsgenootjes, kunnen zij bij ons terecht’’, vertelt Janneke. ,,De ontwikkeling kan anders zijn qua taal/spraak, gedrag, motoriek of op cognitief vlak.’’

,,Voor kinderen van 0 tot 5 jaar kan dat op maandag- en donderdagochtend op de groep, voor kinderen van 0 tot 7 jaar kan dat ook ambulant, dus bijvoorbeeld thuis of op school, en/of op andere tijden indien meer passend’’, vervolgt Kwaspen.

PROFESSIONALS Vroegdiagnostiekgroep ‘De Zeester’ werkt met een multidisciplinair team, bestaande uit onder andere een gedragswetenschapper, logopedist, ergotherapeut en kinderfysiotherapeut. Door naar de verhalen van ouders te luisteren en goed te observeren ontstaat een volledig beeld van het kind. Op basis hiervan kunnen adviezen gegeven worden over hoe het beste aan te sluiten bij het ontwikkelingsniveau en op welke wijze de ontwikkeling van het kind te optimaliseren. Indien nodig kan verwezen worden naar andere organisaties.

Wil je meer weten of heb je vragen, neem dan contact op met Prokino Zorg, Jacqueline Kwaspen (06-30326686) of door een e-mail te sturen naar zeester@prokino.nl.

Prokino Zorg. Watergoorweg 44A, 3861MA Nijkerk. Tel.: 033 246 04 61. www.prokino.nl

Maureen van Goethem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie