Afbeelding
Bibliotheek Nijkerk

Wethouder Aboyaakoub leest voor aan peuters De Triangel

22 januari 2020 om 13:16 Onderwijs

NIJKERKERVEEN Wethouder Nadya Aboyaakoub las woensdagochtend tijdens het voorleesontbijt in de bibliotheek van Nijkerkerveen voor aan de peuters van peuterspeelzaal De Triangel. Ze las voor het uit prentenboek van het jaar: Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

Alle peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari, samen met hun ouders of grootouders, welkom bij de bibliotheek om mooie voorleesboeken uit te zoeken. Kinderen van 0 tot 6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden van de bibliotheek. Ze ontvangen dan zolang de voorraad strekt bovendien een popje van Moppereend cadeau. Kijk voor de openingstijden en inschrijfvoorwaarden op www.bibliotheeknijkerk.nl.

De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter.

Meer informatie en voorleestips www.nationalevoorleesdagen.nl.

advertentie
advertentie