Afbeelding
Voorzieningencluster Nijkerkerveen

Voorzieningencluster Nijkerkerveen neemt locatiemanager aan

11 november 2019 om 15:43 Maatschappelijk

NIJKERKERVEEN Het voorzieningencluster Nijkerkerveen heeft Mieke van de Bunt aangewezen als locatiemanager. Het cluster wordt momenteel gebouwd in hartje Nijkerkerveen en krijgt later nog een nieuwe naam, evenals de school die straks in het pand gehuisvest is. Deze namen worden medio december bekend gemaakt.

Van de Bunt wordt vanaf half november gastvrouw van het voorzieningencluster in Nijkerkerveen. Bibliotheek Nijkerk, de Johannes Calvijnschool, het dorpshuis, peuterspeelzaal De Triangel, Kindercentrum Bzzzonder en Bijzondere Gasten, maken straks gebruik van elkaars ruimte, maar ook van elkaars expertise en kennis.

ACTIVITEITEN In de gezamenlijke hal is het straks mogelijk om voorstellingen te volgen, deel te nemen aan activiteiten, boeken te lenen, een ruimte te huren, maar ook om een kop koffie te drinken of een lunch te nuttigen. De school, peuterspeelzaal en kinderopvang werken nauw samen om een doorgaande leerlijn voor kinderen te creëren.

PUZZELSTUKJES Van de Bunt, is geen geboren en getogen Veender, maar mag zich inmiddels wel zo noemen. Ze woont al ruim twintig jaar in Nijkerkerveen en geniet volop van het dorpse. ,,Het ons-kent-onsgevoel, de ruimte, het groen en ook dichtbij de stad. Toen ik deze vacature op Facebook zag, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik word enorm blij van de mogelijkheden die deze rol mij biedt. Mensen zich welkom en gezien laten voelen, partijen met elkaar verbinden, gastvrij zijn en dat allemaal in mijn eigen dorp", vertelt Van de Bunt.

ONTMOETINGSPLEK ,,Ik word straks het aanspreekpunt van alle huisgenoten, maar ook van vrijwilligers en alle Veenders die straks langskomen voor een lekker bakje koffie, het huren van een zaal voor hun verjaardag of aanschuiven voor een lekkere lunch." Volgens Van de Bunt is er behoefte aan een gezellige en levendige ontmoetingsplek. ,,Niet alleen voor de inwoners die hier geboren en getogen zijn, maar ook voor mensen die hier nieuw zijn komen wonen."

NIEUWJAARSBORREL Het eerste wat Van de Bunt op gaat pakken, is het organiseren van een nieuwjaarsborrel op donderdag 9 januari. ,,Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen mensen het pand bekijken. Dit is nog niet de officiële opening. Die plannen we in het voorjaar als iedereen wat meer gesetteld is. Maar de deuren openen we al vanaf 6 januari. Dan hoeven mensen voor een broodje niet meer uit te wijken naar Hoevelaken of Nijkerk. Er komt veel op me af, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in."

Er is zijn nog ruimtes beschikbaar om te huren. Dat kan een ruimte zijn die zo af en toe gehuurd wordt, of op structurele basis. Meer informatie via mieke@bijzonderegasten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie