impressie van de Week voor Techniek in 2020
impressie van de Week voor Techniek in 2020 MBO Amersfoort

Week van de Techniek sterk van start

Onderwijs Deel je nieuws

De Week van de Techniek 2020 georganiseerd door Stichting TechNet Eemland is maandag van start gegaan bij MBO Amersfoort op de locatie Wereld voor Techniek. Ruim 1400 vmbo-leerlingen maken deze week kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Ze gaan actief aan de slag in korte technische workshops. Leren door ervaren is het doel!

 

Met de Week van de Techniek inspireert Stichting TechNet Eemland, samen met het MBO Amersfoort en andere partners uit het bedrijfsleven, vmbo-leerlingen die hun studierichting gaan kiezen. ‘De dynamiek van techniek zorgt voor zoveel enthousiaste reacties. Vandaar dat wij al zo’n 5 jaar samen met onze partners Bouwmensen, InstallatieWerk Nederland en SchildersCOOL de gastlocatie zijn voor Stichting TechNet Eemland’, aldus Ronald den Butter, directeur School voor Techniek bij MBO Amersfoort.

 

Er zijn 11 verschillende workshops waaronder een escaperoom en een reis in de wereld van techniek met een Virtual Reality bril. Tijdens deze week staat duurzaamheid volop in de aandacht en het programma wordt afgesloten met een techniekquiz. Op deze manier kunnen de leerlingen zien hoe mooi werken in de techniek is.  

 

Meer informatie over de week van de techniek: https://www.techneteemland.nl/activiteiten/vmbo-week-van-de-techniek

advertentie
advertentie