Afbeelding
Kees van den Heuvel

Bestuurskamer van sc Hoevelaken is gesloopt

Nieuwbouw

HOEVELAKEN De oude bestuurskamer van voetbalvereniging sc Hoevelaken is maandag 15 augustus met de grond gelijk gemaakt. Op deze plek wordt een nieuwe bestuurs- en commissiekamer gerealiseerd. 

De gemeente Nijkerk verleent een garantstelling voor een lening van maximaal 125.000 euro aan de voetbalvereniging. De Stichting Waarborgfonds Sport staat garant voor een groot deel van het andere bedrag. De bijdrage van de gemeente aan de nieuwbouw is een garantstelling, geen financiële bijdrage. Het gaat daarmee niet ten koste van de gemeentelijke begroting.

Voetbalvereniging SC Hoevelaken heeft, naast de kleedruimtes en kantine, een gebouw op het terrein dat de bestuurskamer en het wedstrijdsecretariaat huisvest. Dit gebouw was 25 jaar oud en aan vervanging toe. De plannen voor nieuwbouw - met ruimte voor een bestuurskamer, wedstrijdsecretariaat, teamruimte, fysioruimte, ballenhok en berging - kosten ongeveer 400.000 euro exclusief btw. Deze begroting wordt mogelijk nog naar beneden bijgesteld. Sc Hoevelaken kan 37,5 procent van de bouwkosten zelf dekken: 150.000 euro. Voor het resterende bedrag van 250.000 euro is een hypothecaire lening nodig, waarbij Stichting Waarborgfonds Sport voor 50 procent garant kan staan, mits de gemeente de andere 50 procent garantstelling op zich neemt.

advertentie
advertentie