Sc Hoevelaken laat driepunter schieten

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Voetbalvereniging sc Hoevelaken heeft weer een punt aan haar conto weten toe te voegen. In de strijd tegen 'runner up' IJFC werd één punt in de wacht gesleept, een resultaat waar vooraf voor zou zijn getekend. Na afloop van de wedstrijd overheerste echter bij zowel de spelers als de aandachtige toeschouwers van sc Hoevelaken slechts één gevoel: dit gelijke spel voelt als een nederlaag.

Ruim een kwartier voor tijd kopte Peter van der Weerd Hoevelaken naar een verdiende voorsprong. Tien minuten later leidde een kapitale fout van de verder uitstekende doelman Mick Bos de gelijkmaker in. Ondanks een klein slotoffensief, met een geweldige slotpegel van John Kok in de laatste seconde, wist Hoevelaken de zaken niet meer recht te trekken.

Hoevelaken speelde tegen IJFC, de nummer twee op de ranglijst, een uitstekende wedstrijd. Voetballend was de ploeg van Jan van den Heuvel minimaal gelijkwaardig aan de ploeg uit IJsselstein en dat leidde al na vier minuten spelen tot een enorme kans. Op de rechterflank omzeilde Peter van der Weerd uitstekend de buitenspelval, maar strandde eerst Jan Weyn en vervolgens Van der Weerd zelf op de doelman van IJFC. Nog geen minuut later was er gevaar aan de overkant. Uit de enige kans in de wedstrijd kopte een IJsselsteinse aanvaller namens IJFC over het doel.

Een hecht collectief, met als solide verdedigers een uitblinkende Ewoud van de Brug, een geroutineerd spelende Raymond Buis, een (bijna) foutloze Pascal de Jong en een hardwerkende Mark Buitink, een gretige linkerkant, met een gatendichtende John Kok en een aanvalondersteunende Tom Buitink, een middenveld met een dominerende Dennis de Haas en een kopsterke Peter van der Weerd alsmede twee hardwerkende spitsen, Jan Weyn en Ruud Kassenaar, lieten als veldspelers maar één ding zien: een enorme drive om de wedstrijd te willen winnen. Ook doelman Mick Bos, uitermate geconcentreerd, kan in dit rijtje worden genoemd, ware het niet, dat hij door IJFC nauwelijks op de proef kon worden gesteld. Dramatisch voor hem was dan ook, dat hij acht minuten voor tijd enorm in de fout ging. De 'man van de wedstrijd' van twee weken geleden dacht bij een hoge, diepe bal van IJFC het leer op de rand van het strafschopgebied te onderscheppen. Zijn uitroep was overtuigend, maar het hoofd van Kees Kerkhof was eerder bij de bal dan de naar lucht graaiende handen van de anders zo betrouwbare sluitpost. In één klap was het doodstil op Kleinhoven, daar waar de stemming vooral euforisch was. In de 72e minuut was Hoevelaken verdiend op voorsprong gekomen. Tom Buitink werd in zijn rush onderbroken, wat een vrije trap op de linkerflank opleverde. De IJFC-verdediger ontsnapte daarbij aan zijn tweede gele kaart, de enige inconsequentie van de verder uitstekende, maar snel kaartentrekkende leidsman.

Vanuit genoemde spelhervatting kopte Peter van der Weerd, hoog boven de defensie uittoornend, de bal onthoudbaar in. Hoevelaken kreeg wat haar toekwam, maar kon uiteindelijk de drie punten niet over de streep trekken. Ondanks een grote (kop)kans voor Erik van de Lagemaat in de slotfase en een ziedend schot van John Kok richting de bovenhoek in de slotseconde. Daar waar de Hoevelaken-gezinde lui toch nog drie punten zagen, daar kwam de doelman van IJFC met een schitterende reflex. ,,We laten hier twee punten liggen'', zei elftalleider Eric Vos na afloop. ,,Wanneer ploegen om je heen wel winnen, zak je langzaam maar zeker toch naar beneden. Met dit ene puntje schieten we dus niet veel op''.

Opstelling: Mick Bos; Mark Buitink, Ewoud van de Brug, Raymond Buis, Pascal de Jong; Peter van der Weerd, Dennis de Haas, John Kok, Tom Buitink (80. Michel van de Bunt); Jan Weyn (75. Erik van de Lagemaat), Ruud Kassenaar.

Scoreverloop: 72. Peter van der Weerd 1-0; 82. Kees Kerkhof 1-1.

De Haen man van de wedstrijd: Dennis de Haas

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie