V.l.n.r. Wethouder Harke Dijksterhuis, Robert van der Doelen (Barli), bewoner Danique van der Wal en Peter Toonen (WSN).
V.l.n.r. Wethouder Harke Dijksterhuis, Robert van der Doelen (Barli), bewoner Danique van der Wal en Peter Toonen (WSN). Harry Koelewijn

49 opstapwoningen opgeleverd in Nijkerk

9 maart 2022 om 20:34 Nieuwbouw

NIJKERK De 49 opstapwoningen van Spoorkamp II in Nijkerk zijn woensdagmiddag officieel opgeleverd. Na de officiële opening door wethouder Harke Dijksterhuis en Peter Toonen, directeur-bestuurder Woningstichting Nijkerk (WSN) werd samen met bewoonster Danique van der Wal en Robert van der Doelen (Barli) het bijenhotel onthuld. 

,,Van start bouw tot oplevering zit slechts een half jaar. In deze tijd van aangrijpende vluchtelingenstromen en hoge woningnood zijn dit soort wooninitiatieven meer dan welkom. Er zijn in Nijkerk nu 77 opstapwoningen. Ik ken geen gemeente met zo’n groot aantal. Elke woning biedt onderdak en veiligheid en daar ben ik blij mee”, geeft Harke Dijksterhuis aan. ,,WSN en de gemeente kijken ook naar andere plekken waar gebouwd kan worden”, vult Peter Toonen aan. 

THUIS De eerste huurders wonen al een paar maanden in de nieuwe opstapwoningen en zijn blij met de nieuwe woning. ,,Mijn woning is energiezuinig en gasloos. Alles wat je nodig hebt zit erin. Van koelkast, vloerbedekking tot mooie afgewerkte wanden”, aldus Danique van der Wal. ,,In korte tijd voelde ik mij thuis in mijn woning. Ik kijk ernaar uit de andere bewoners te ontmoeten.” 

DOELGROEPEN Verschillende doelgroepen komen in aanmerking voor deze woningen. Het gaat om jongeren, mensen die met spoed een woning nodig hebben, statushouders en kwetsbare inwoners met een woon- en zorgvraag. 

WSN verhuurt in Nijkerk 77 opstapwoningen. Dit zijn zelfstandige, kleine eenpersoons woningen met een tijdelijk huurcontract. Er zijn opstapwoningen voor spoedzoekers, jongeren, statushouders en kwetsbare mensen met een woon- en zorgvraag. Spoedzoekers reageren niet via Woningnet Eemvallei, maar moeten zich bij WSN inschrijven via www.wsn.nl/spoedzoeker. Jongeren kunnen reageren via www.woningneteemvallei.nl. Statushouders doen dat via de gemeente Nijkerk en de kwetsbare inwoners met een woon-en zorgvraag via Altijd Iemand In De Buurt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie