V.l.n.r.: wethouder Harke Dijksterhuis van de gemeente Nijkerk, John van der Doelen (Barli), Peter Toonen (WSN) en Eric Vos (Heijmans) bij het zojuist onthulde bouwbord.
V.l.n.r.: wethouder Harke Dijksterhuis van de gemeente Nijkerk, John van der Doelen (Barli), Peter Toonen (WSN) en Eric Vos (Heijmans) bij het zojuist onthulde bouwbord. Arjen Gerritsma

Wethouder geeft startsein bouw Spoorkamp II

30 juni 2021 om 14:36 Nieuwbouw

NIJKERK Met de onthulling van het bouwbord hebben wethouder Harke Dijksterhuis en WSN directeur-bestuurder Peter Toonen woensdag het startsein gegeven voor de bouw van 49 opstapwoningen in Spoorkamp II in Nijkerk. 

In Spoorkamp II, in het weiland tegenover het Jaap van der Krol-bad, staan eind dit jaar 49 nieuwe woningen. De woningen worden in opdracht van Woningstichting Nijkerk gebouwd. ,,Verschillende doelgroepen komen in aanmerking voor de woningen, bijvoorbeeld jongeren, mensen die met spoed een woning nodig hebben, statushouders en kwetsbare inwoners met een woon- én zorgvraag”, verklaart Gemeente Nijkerk. 

KANT EN KLAAR Er komen twee soorten Opstapwoningen, een type van Heijmans die nu al in Nijkerk staan (locatie Ds. Kuyperstraat) en enkele gestapelde woningen van Barli. Beide type woningen zijn energiezuinig en gasloos. ,,Het mooie van Opstapwoningen is dat ze kant er klaar uit de fabriek komen. Deze woningen staan er tijdelijk, in ieder geval voor 10 jaar. Ze worden eind 2021 opgeleverd.”


REAGEREN De woningen hebben een tijdelijk huurcontract en er gelden speciale voorwaarden voor de verhuur. Op wsn.nl/opstapwoningen staat precies omschreven wie in aanmerking komt, wanneer en welke regels van toepassing zijn. Bij interesse kunnen spoedzoekers rechtstreeks contact opnemen met WSN. Jongeren kunnen reageren via www.woningneteemvallei.nl, statushouders via de gemeente Nijkerk en de kwetsbare inwoners met een woon-en zorgvraag via Altijd Iemand In De Buurt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie