Afbeelding
pixabay

Woningstichting Nijkerk wil meer huurwoningen bouwen

Nieuwbouw

NIJKERK Indien marktpartijen door een economische crisis niet in staat zijn te bouwen, dan wil de Woningstichting Nijkerk (WSN) een stap extra zetten door in te zetten op de bouw van woningen in de sociale sector.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt directeur-bestuurder Peter Toonen naar aanleiding van de vaststelling door de woonvisie door de gemeenteraad van Nijkerk. Hij is tevreden dat hierin het aandeel sociale huurwoningen in de nieuwbouw gaat stijgen van 25 naar 30 tot 35 procent. ,,Hierdoor kunnen wij meer woningzoekenden aan een woning helpen. Daar ben ik blij mee, zeker in deze tijd van krapte op de woningmarkt.”

Positief vindt Toonen het ook dat tien procent van de nieuw te bouwen woningen is bestemd voor senioren. ,,Op deze manier spelen we in op de toenemende vergrijzing en wordt de doorstroming op gang gebracht. Als woningstichting zoeken we naar nieuwe woonvormen voor senioren waarbij wij specifiek naar de woonwensen van deze groep kijken. Het is daarom belangrijk dat wij vanaf het eerste moment betrokken zijn bij nieuwbouwplannen.”

De woningstichting zet in op het vergroten van het aantal huurwoningen. ,,Wij zijn een financieel gezonde organisatie die deze opgave goed aan kan. Nog meer woningzoekenden blij maken met een sociale huurwoning van de WSN is één van onze doelen.”

advertentie
advertentie