Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Archief BDU Media

Drie extra woningen op grond voormalige boerderij Doornsteeg

28 september 2019 om 10:24 Nieuwbouw

NIJKERK Naast de Doornsteeg 4 in Nijkerk mogen drie woningen worden gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders verleent hieraan de benodigde medewerking.

Wijnand Kooijmans

Op het terrein waar mag worden gebouwd, staat een voormalige boerderij. De agrarische bedrijfsactiviteiten zijn al in 2007 beëindigd, de veestallen achter het bedrijf zijn in 2019 gesloopt. De gronden rondom de boerderij zijn grotendeels verkocht aan projectontwikkelaars die de bouw van de tweede fase van de wijk Doornsteeg voorbereiden.

Ten westen van de boerderij ligt nog een perceel van 2.410 vierkante meter. Hierop staat een wagenberging die de aanvrager wil slopen om de bouw van drie woningen mogelijk te maken. De woningen krijgen een uitstraling die past bij het agrarische karakter van de Doornsteeg.

De woningen worden ook dusdanig gebouwd dat de boerderij als historisch pand goed zichtbaar blijft. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet. Het gaat voorlopig om een principebesluit van het college, het is aan de aanvrager nu om een ontwerpbestemmingsplan op te stellen waarin staat beschreven waarom het realiseren van drie woningen op het perceel haalbaar is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie