Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Klimaatkamer heropend op Wheemplein in Nijkerk

4 mei 2023 om 16:07 Natuur en milieu

NIJKERK Wethouder René Windhouwer opende donderdag opnieuw de deuren van de Klimaatkamer. Deze keer staat het pop-up-loket naast de Boni-supermarkt op het Wheemplein. Fatima El Baghdadi was de eerste bezoeker en ontving daarom uit handen van de wethouder een gratis tuinplant. 

Wethouder Windhouwer: ,,Dankzij de Klimaatkamer kunnen inwoners van de gemeente op een makkelijke manier aan info komen over hoe je je huis en tuin kunt vergroenen.” Dit advies is gratis en vrijblijvend. Om de opening (en het voorjaar) te vieren krijgen de eerste 50 bezoekers een gratis vaste tuinplant, een wilde margriet. Mede aangeboden door Zorgkwekerij Harcohof. Iedereen die daarna komt krijgt een gratis zakje inheems, biologisch bloemzaad.

BIODIVERSITEIT

,,Zowel de vaste tuinplant als de bloemzaadjes zijn biologisch gekweekte en inheems. De plant en bloemen horen dus oorspronkelijk thuis in het Nederlandse landschap en zullen daardoor makkelijk groeien”, zegt de gemeente. ,,Bovendien dienen ze als voedsel, schuilplek en broedkamer voor tal van insecten. En daar zijn ook de vogels blij mee. Zo dragen het plantje en de zaadjes bij aan de balans van de biodiversiteit in Nijkerk.”


Foto: Gemeente Nijkerk.

KLIMAATKAMER

Het Wheemplein is de vierde locatie voor de Klimaatkamer. Eerder stond het loket al in Nijkerkerveen, in Hoevelaken en op de Koetsendijk in het centrum van Nijkerk. Eens in de zoveel tijd verhuisd de Klimaatkamer, zodat het loket telkens weer ergens anders dichtbij is voor inwoners van de gemeente. De Klimaatkamer is van dinsdag tot en met zaterdag open van 12.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. 

Voor vragen en informatie kunnen mensen gewoon langskomen. Meer informatie over de Klimaatkamer is te vinden op www.duurzaam-nijkerk.nl/klimaatkamer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie