Afbeelding
Rinus van Denderen

Insectenhotel gemaakt door De Werkkamer onthuld bij Evobus in Nijkerk

25 januari 2023 om 15:57 Maatschappelijk Tips van de redactie

NIJKERK Op het bedrijfsterrein van Daimler Buses | EvoBus in Nijkerk heeft wethouder René Windhouwer woensdagmiddag een insectenhotel onthuld. Dit insectenhotel werd gemaakt door medewerkers van De Werkkamer in Nijkerk. 

Het idee om een insectenhotel te plaatsen in de tuin bij het bedrijfspand aan de Handelsstraat 25 in Nijkerk is een van de manieren waarop Evobus maatschappelijk betrokken wil zijn. Joost van der Bijl, CEO Daimler Buses, heeft  hiervoor de hulp ingeschakeld van zorgorganisatie Careander. Joost: ,,Wij wilden graag onze pallets een tweede bestemming geven door er een insectenhotel van te maken. En hoe mooi is het dat Careander dit heeft kunnen verwezenlijken met de medewerkers van De Werkkamer.”

INSECTENHOTEL De Werkkamer is een locatie van Careander in Nijkerk en heeft een houtgroep waar mensen met een verstandelijke beperking aan het werk zijn. ,,We hebben een ontwerp gemaakt en zijn daarna aan de slag gegaan. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Zoals schuren, bamboe op maat zagen en natuurlijk gaatjes boren. We maken vaker opdrachten voor bedrijven, maar zo’n groot object maken we niet vaak mee,“ vertelt David, begeleider bij de Werkkamer. Rob is cliëntmedewerker bij De Werkkamer: ,,Ja, ik heb gaatjes geboord. Deze hebben allemaal een andere maat. Er kunnen dan ook verschillende dieren in wonen. Alles wat vliegt kan erin, zoals wespen en muggen.” 

Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Zoals schuren, bamboe op maat zagen en natuurlijk gaatjes boren

SAMENWERKING Het insectenhotel is klaar en onthuld, maar daarmee stopt de samenwerking tussen de twee organisaties niet. Coline Lokhorst is Teammanager bij Careander en is enthousiast over de plannen die gemaakt zijn. Ze vertelt: ,,Careander heeft naast dagactiviteiten ook de mogelijkheid om te werken via een jobcoach. Dat betekent dat iemand zelfstandig werkt bij een bedrijf of andere organisatie. Een jobcoach van Careander is op de op de achtergrond bereikbaar voor vragen. Zij houden direct contact met de cliëntmedewerker en het bedrijf. Deze samenwerking gaan we opzetten met Daimler Buses. We zijn aan het kijken welke mogelijkheden er zijn.”  

Opening insectenhotel met een feestje voor de makers bij EVOBUS
Opening insectenhotel met een feestje voor de makers bij EVOBUS
Opening insectenhotel met een feestje voor de makers bij EVOBUS
Opening insectenhotel met een feestje voor de makers bij EVOBUS
Opening insectenhotel met een feestje voor de makers bij EVOBUS
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie