Afbeelding
Nederland Schoon

Landelijke Opschoondag verplaatst naar later dit jaar

20 maart 2020 om 12:11 Natuur en milieu Coronavirus

NIJKERK De Landelijke Opschoondag wordt dit jaar verplaatst naar het najaar. De organisatie liet eerder weten de editie, die gepland stond voor aanstaande zaterdag 21 maart, in verband met alle ontwikkelingen rondom het coronavirus af te gelasten. Op zaterdag 19 september, tevens World Cleanup Day, wordt heel Nederland alsnog opgeroepen naar buiten te gaan en gezamenlijk zwerfafval op te ruimen.

,,Omdat samenkomen voorlopig door het RIVM wordt afgeraden, hebben we besloten de Landelijke Opschoondag te verplaatsen en toepasselijk samen te laten vallen met World Cleanup Day op zaterdag 19 september, een bijzonder en belangrijk initiatief van de Plastic Soup Foundation", legt Helene van Zutphen uit, directeur van initiatiefnemer NederlandSchoon. ,,Wij delen immers hetzelfde doel: onze omgeving zo zwerfafvalvrij maken. Laten we dit jaar samen opgeruimd de herfst ingaan."

Behalve de datumwijziging verandert er niets. Inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs, scholen en andere organisaties worden nu in de herfst opgeroepen om samen zwerfafval op te ruimen. Meer informatie is te vinden op www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie