Afbeelding
IVN Nijkerk

Aan de slag in polder Arkemheen op Natuurwerkdag

19 oktober 2019 om 14:50 Natuur en milieu

NIJKERK Een aantal groepen in de omgeving van Nijkerk werkt regelmatig in het landschap. Op zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag zetten zij hun deuren open. Bezoekers kunnen een dagje meehelpen voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Dit jaar met het thema biodiversiteit. 

De polder Arkemheen is een van de oudste polders van Nederland en een beschermd Natura 2000-gebied, waar veel vogels te zien zijn. Door de polder loopt de Arkervaart en toen die moest worden rechtgetrokken voor de scheepvaart ontstond een klein eiland, waar zich al snel veel moerasvogels gingen vestigen. Op dit eiland gaan de deelnemers met drie werkgroepen uit de omgeving van Nijkerk (Appel, Gerven en Hell, en IVN Nijkerk) op 2 november aan de slag, om te zorgen dat het eiland voor deze vogels een fijne plek blijft.

RIET MAAIEN De groepen verzamelen om 9.00 uur op de parkeerplaats bij de sluis, ter hoogte van Arkersluisweg 32 Nijkerk, bij de groene IVN vlag. Rond 14.00 uur is de Natuurwerkdag afgelopen. Tussendoor is er pauze met koffie en thee en een lunch. ,,We gaan riet maaien, opslag van berk en wilg verwijderen, maar er kan ook een klein groepje nesten gaan bouwen voor de futen, en het wandje voor de ijsvogels gaan herstellen", vertellen de organisatoren. Kinderen kunnen helpen met zagen, takken slepen en daar een heel grote berg van maken.

Tijdens de Natuurwerkdag gaat jong en oud op meer dan 50 locaties in Gelderland aan de slag. In heel Nederland wordt er gewerkt op meer dan 400 locaties tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Aanmelden kan via: www.natuurwerkdag.nl.

advertentie
advertentie