De Hongaarse pianiste Krisztina Fejes staat op 11 augustus op het open podium van Theater Streams Breede Beek.
De Hongaarse pianiste Krisztina Fejes staat op 11 augustus op het open podium van Theater Streams Breede Beek. Tamás-Bezerédi

Hongaarse pianiste in Theater Streams Breede Beek

9 augustus 2022 om 14:00 Muziek

NIJKERK Hoe een verregende kampeervakantie leidde tot een optreden van een internationaal concertpianiste tijdens het open podium op 11 augustus aanstaande in Theater Streams Breede Beek.

Gert en Klazien Vermeer runnen samen al jaren de Stadsboerderij Nijkerk waar zij bijzondere mensen ontmoeten. Lang geleden ontmoetten zij op een camping in Hongarije een jongeman; Zsolt. Het regende pijpestelen en om toch nog voor wat vertier te zorgen knutselden ze een overkapping waaronder leuke spelletjes konden worden gedaan.

VRIENDIN In een tentje op de camping zaten twee jongemannen. Ook zij werden uitgenodigd en zo ontstond een vriendschap die tot op heden bestaat. Dertig jaar lang is het contact blijven bestaan. Zsolt is inmiddels regelmatig in Nederland geweest en ook dit jaar komt hij weer naar Nijkerk om bij Gert en Klazien in hun B&B te logeren. Maar dit keer kwam hij met een bijzondere vraag; ,,Mag ik een vriendin van mij meenemen?” 

,,Ja natuurlijk mag dat.” Nu blijkt deze vriendin niemand minder dan Krisztina Fejes te zijn. Een beroemde Hongaarse concertpianiste die op grote internationale podia haar opwachting heeft gemaakt. En zij wilde om haar dankbaarheid te tonen wel een klein concert geven. En zo kwamen Gert en Klazien bij de theater Streams Breede Beek. 

OPEN PODIUM Aanstaande donderdagavond 11 augustus is de derde editie van Open Podium Breede Beek. Bezoekers kunnen genieten van een muzikale avond met drie verschillende optredens. Sean van de Veen brengt klassiekers ten gehore waarbij hij zichzelf begeleid op de gitaar. 

De vijfkoppige leden van Band Blauw spelen vooral voor hun plezier en de liefde voor muziek. Zij brengen eigen gemaakte Nederlandstalige luisterliedjes ten gehore die veelal gaan over ervaringen tijdens de zoektocht naar geluk, liefde en het leven. De teksten komen soms dichtbij en kunnen je raken. En verder staat het klassieke pianospel van de Hongaarse pianiste Krisztina Fejes op het programma.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Nijkerkse theater: www.streamsbreedebeek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie