PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Nijkerk

Hartekind Ingmar (14) wil schaatsen voor lotgenoten, maar sneeuw op Weissensee gooit roet in het eten

Mensen Tips van de redactie
Foto: Eigen foto
vr 27 jan., 13:41
Er kon in Oostenrijk wel geoefend worden, maar de hele alternatieve Elfstedentocht rijden is vanwege de sneeuwval niet haalbaar.
Er kon in Oostenrijk wel geoefend worden, maar de hele alternatieve Elfstedentocht rijden is vanwege de sneeuwval niet haalbaar.
NIJKERKERVEEN

De 14-jarige Ingmar Wassink uit Nijkerkerveen heeft al heel wat sportieve uitdagingen achter de rug. Deze week stond hij voor de grootste tot nu toe; het schaatsen van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ingmar werd geboren met een hartafwijking en samen met zo’n 50 anderen zou hij de tocht gaan afleggen voor Stichting Hartekind. Met zijn vader reisde hij dinsdag af naar Oostenrijk, maar helaas: vanwege teveel sneeuw kan er voorlopig niet geschaatst worden.

Ingmar heeft een duidelijke missie: „Ik wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. En iedereen laten weten hoe belangrijk het werk van Stichting Hartekind is.” Ingmars ouders kregen, ruim 14 jaar geleden, tijdens de twintigwekenecho te horen dat hun baby een hartafwijking had. Ingmar kan het zelf goed uitleggen: „Mijn longslagader en aorta zaten niet ge..

Marcelle Warringa
Deel dit artikel via: