Martin uit Hoevelaken bedwingt Weissensee voor Stichting Hartekind

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSSEN - Op vrijdag 25 januari aanstaande zetten tientallen Nederlanders zich in voor 'Hartekinderen', kinderen met een aangeboren hartafwijking, door mee te doen aan de schaatstocht van 50, 100 of 200 kilometer op de Oostenrijkse Weissensee. Met deze actie wil Stichting Hartekind in totaal 100.000 euro ophalen om medisch onderzoek te financieren en om de kwaliteit van leven van kinderen met een aangeboren hartafwijking te verbeteren. Ook Martin van Dijken uit Hoevelaken zet zich in voor dit goede doel.

Afgelopen weken werd er hard met elkaar getraind en was iedereen druk met de voorbereidingen voor de schaatstocht. Zo gaven Barbara de Loor en marathonschaatsploeg 'De Uithof' enkele schaatsclinics en zorgde Stichting Hartekind voor rood/witte schaatspakken en ondersteuning bij de voorbereiding. Via een persoonlijke fondsenwervingspagina probeert iedere deelnemer zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.

Alternatieve Elfstedentocht

Martin zet zich vol overgave in voor Stichting Hartekind en staat te trappelen om de 'Alternatieve Elfstedentocht' op de Weissensee op schaatsen af te leggen, bij een vermoedelijke temperatuur van -20 graden. "Ik hoop twee doelen te raken door te schaatsen voor Stichting Hartekind op de alternatieve Elfstedentocht. Het eerste is een prestatie neerzetten, waar mijn lieve zoontje Olivier later op terug kan kijken en kan denken: dat was voor mij. Ik hoef niet bij de pakken neer te zitten als mijn hartje het mij moeilijk maakt, papa liet zich ook niet tegenhouden. Het tweede doel gaat over een groot en voor ons belangrijk project dat Stichting Hartekind gaat uitvoeren. Dit project, ,,Hart op weg'', heeft tot doel om kinderen met een onzichtbare handicap, beter met die situatie om te laten gaan.", aldus Martin.

'Hart op Weg'

Het geld dat de schaatsers ophalen met hun deelname aan de schaatstocht wordt ingezet om het project 'Hart op Weg' van het Wilhelmina Kinderziekenhuis/UMC Utrecht te financieren. 'Hart op Weg' is een langjarig follow-up programma dat kinderen met een hartafwijking ondersteunt bij hun fysieke, motorische en cognitieve ontwikkeling. Het Kinderhartcentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis wil hiermee de kwaliteit van leven en de levensverwachting verbeteren en nieuwe behandelmethoden binnen bereik brengen.

Over Stichting Hartekind

Stichting Hartekind zet zich in voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen: 'Hartekinderen'. Jaarlijks worden circa 1300 kinderen geboren met een hartafwijking. Dit maakt dat aangeboren hartafwijkingen behoren tot de meest voorkomende ernstige aandoeningen onder kinderen. Hartekinderen lopen voortdurend aan tegen dingen die hun vriendjes/vriendinnetjes gewoon mogen en kunnen, maar zij niet. Stichting Hartekind wil dat deze kinderen 'gewoon kind' kunnen zijn, met als motto 'Kind zijn, hart nodig!'

De stichting heeft als doel om fondsen bijeen te brengen voor broodnodig onderzoek en voert zelf projecten uit om de kwaliteit van leven van Hartekinderen te verbeteren. Meer informatie: www.hartekind.nl

advertentie
advertentie