Afbeelding
Jaap de Greef

Hoevelaker deed mee aan Love Island: 'Ik kwam met lege handen te staan'

23 november 2019 om 11:30 Mensen

HOEVELAKEN Hoevelaker Jaap de Greef is net terug uit Gran Canaria, waar hij vrijwillig werd gedropt in een huis vol singles. Hij deed mee aan het programma Love Island en vertelt aan Stad Nijkerk over hoe hij dat beleefd heeft. 

Waarom wilde je meedoen aan het programma?

,,Als je in Nederland uitgaat kun je proberen om serieus op zoek te gaan naar een relatie in het uitgaansleven, maar tot nog toe ben ik nog niemand tegengekomen waar ik een klik mee had. Het programma leek mij de ideale kans om de liefde te zoeken en op een vaste relatie, omdat we met zestien singles in een huis zaten."

Was je al bekend met het concept?

,,Toevallig ken ik iemand die er vorig seizoen aan mee heeft gedaan. Het leek mij wel een mooie kans: in Nederland loop je niet zo makkelijk tegen je grote liefde aan en daarom leek mij het mooi om het van de andere kant te benaderen en bewust op zoek te gaan in Love Island. Je slaapt immers met iemand samen en daardoor leer je iemand ook door en door kennen."

Je bent de zoon van een raadslid uit de Nijkerkse politiek. Was je moeder blij met jouw deelname?

,,Ik ben iemand die carrière wil maken en daarom hield ik wel in mijn achterhoofd dat ik me niet als een idioot moest gaan gedragen. Mijn moeder was zeker niet enthousiast toen ik aangaf mee te willen doen. Achteraf zeiden mijn beide ouders dat ik het hartstikke goed heb gedaan. Ze hadden de echte Jaap gezien. Ik was wel aangenaam verrast dat ze meer over het programma wisten dan ikzelf. Maar je leeft in een enorme bubbel als je er eenmaal zit."

Hoe verging het jou als vrijgezel?

,,Ik zat niet vanaf het begin in het programma, maar kwam er wel in de eerste weken in. Het was wel lastig om een plek te veroveren, omdat je als buitenstaander jezelf aansluit bij de groep. Het was wel leuk dat alle aandacht op je gevestigd is. De andere mannen begonnen haantjesgedrag te vertonen en bewaakten hun territorium. Ik ben al vrij snel op date gegaan met Sha en Alicia, ze toonden namelijk allebei interesse. Ik had alleen Sha nooit moeten kussen op die eerste date. Het voelde goed alleen was het achteraf gezien gewoon veel te snel, waardoor ik ook een stempel kreeg."

Ben je de ware tegengekomen?

,,Uiteindelijk kwam ik met lege handen te staan. Ik ben samen met Sha als koppel uit het programma gestapt en we hebben vijf nachten in een hotel doorgebracht, maar hier merkten we dat we toch andere karakters hadden."

En hoe ga je nu verder?

,,Ik ben helaas nog single en ga voor mijn bedrijf. Ik hoop in de televisiewereld iets te kunnen gaan doen, kreeg namelijk heel veel complimenten van de productie. Natuurlijk hoop ik vooral een leuke dame te vinden."

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie