Eline Tingen (middelste rij, vierde): 'Ik denk dat ik een hoop commentaar krijg als ik niet zeg dat ik dat zelf het meest ijdel ben.'
Eline Tingen (middelste rij, vierde): 'Ik denk dat ik een hoop commentaar krijg als ik niet zeg dat ik dat zelf het meest ijdel ben.' Marjet van Ruitenbeek Fotografie

Even vragen aan: Eline Tingen (Sparta Nijkerk vrouwen 1)

Overig Even vragen aan

NIJKERK De 22-jarige Eline Tingen speelt al elf jaar bij Sparta Nijkerk, waarvan vijf jaar bij vrouwen 1. Sinds dit jaar is ze onderdeel van het centrale verdedigingsblok.

Even vragen aan is een ludieke sportrubriek van Stadnijkerk.nl. In de rubriek komen spelers van diverse sportteams aan het woord. Ze beantwoorden niet-alledaagse vragen en bieden zo een inkijkje in hoe het er aan toe gaat in hun team of tak van sport.

Wat voor werk doe je?

Ik werkt momenteel bij horeca groothandel Ebo van den Bor, waar ik alles op het gebied van marketing doe. In februari start ik opnieuw met een studie, SPH.

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben?

Wij nemen (bijna) ieder jaar deel aan de Costa Brava Cup met circa acht meiden. Een 7x7 toernooi in Lloret de Mar met één dag voetbal en vier dagen 'vakantie': weinig slaap en veel feesten. Ik zou de anderen te niet doen als ik één iemand zou kiezen...

Wie is het meest ijdel in je team?

Ik denk dat ik een hoop commentaar krijg als ik niet zeg dat ik dat zelf ben. Verder kun je bij Elvira Dokter altijd wel terecht voor een make-up doekje, borstel of shampootje.

Wat is de grappigste vorm van kleedkamerhumor die jij hebt meegemaakt?

Niet iets specifieks. Dat bewaren we voor na de wedstrijd in de kantine, met een colaatje. ;)

Kataline Hiensch smeerde ooit Midalgan op haar gezicht in plaats van haar spierenWie is de meest onderschatte (stille?) kracht van jullie team?

Jolien van Looijengoed. Die rent haar eigen schaduw nog voorbij en is daardoor een plaag voor iedere tegenstander. Waar zij één stap zet, zet ik er twee...

Met wie zou jij een dag willen ruilen?

Dana Wijnands, ik ben er onlangs achter gekomen dat ze op een boerderij woont. Lijkt me enig voor een dagje.

Wie heeft de leukste spelersvrouw(-man)?

Ik zelf natuurlijk.

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren?

Iedere training eerst een half uur een pittige conditie training, is niet altijd even bevorderlijk voor de kuiten en de rest van de training. Dit ligt echter meer aan mijzelf denk ik, dan aan de trainer.

Wie mag wel eens vaker een rondje geven?

Eva Stam, Kim Ruiter en Denise Buitink. Die halen het nooit tot de kantine (ook een belangrijk onderdeel).

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen?

Elvira Dokter en Sanne van de Pol. Elvira rijdt alsof ze de dag ervoor haar rijbewijs heeft gehaald en weet op haar 25ste nog steeds het verschil tussen links en rechts niet. Sanne rijdt alsof haar leven er vanaf hangt en vergeet regelmatig haar handrem. Moeilijke keus.

Met welke teamgenoot zou je wel van voetbalkwaliteiten willen wisselen?

Danique van Zadelhoff. Nieuwe toevoeging dit jaar en een hele sterke speelster tevens aanvoerster. Ik denk dat iedereen haar liever naast zich heeft dan tegenover.

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp?

Hans Stam, onze leider. Geen idee waar hij de tijd vandaan haalt, maar hij is buiten de trainingen en wedstrijden pro-actief wat betreft VR1. Een nieuw idee, een nieuw uitje, een nieuwe speelster, een nieuwe planning, schema's en vrijwilligers taken die uitgedeeld worden. Als het een dag stil is bedenkt hij wel weer iets. Ik denk dat hij meer dan de helft van de appjes voor zijn rekening neemt.

Welke speelster weet tijdens de warming-up waarschijnlijk nog niet wie die dag de tegenstander is?

Iedereen is daar altijd wel mee bezig, dus ik draai het om. Christianne van Bloemendaal zoekt, naar mijn idee, altijd tot op de bodem uit wie de tegenstander is, van wie ze gewonnen/verloren hebben, wat voor klasse ze hebben gespeeld en waar hun sterkte en zwakke punten positioneren. Ze kent de tegenstanders nog net niet bij naam.

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan?

Kataline Hiensch heeft 'Midalgan' als bijnaam op haar shirt staan. Dit smeerde ze namelijk op haar gezicht in plaats van haar spieren, wat niet helemaal de bedoeling is. Hierdoor moest ze haar wedstrijd en dag voortzetten met vuurrode uitslag over haar hele gezicht en nek.

Sara Groters maakt al geen schijn van kans als het gaat om de route van de kroeg naar haar hotelHoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen?

Als we thuis om 17.00 uur moeten voetballen, verzamelen we om 15.30 uur om gezamenlijk te eten voor de wedstrijd, verzorgd door Grand Café Lust. Verder ben ik, eigenlijk iedereen altijd heel druk met sieraden af doen, oorbellen afplakken, kuiten insmeren. Ook worden er vaak hele benen afgeplakt met tape. Als afsluiter iedereen een Dextro-tabletje in z'n mond en gaan met die banaan.

Welke medespeler zou na een vliegtuigcrash zijn weg uit de jungle wel weten te 'survivallen'?

Jivika van Loenen. Deze meid is er als de kippen bij als er iets geregeld moet worden. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Feestjes, tenten, cadeaus, eten en drinken. Noem het maar op. Ze zal niets uit de weg gaan. Die 'regelt' zichzelf wel uit de jungle. Voor haar geen berg te hoog. (Jivika van Loenen, voor al uw feesten en partijen.)

Wie zou het nog geen ochtendje uithouden?

Sara Groters, die maakt al geen schijn van kans als het gaat om de route van de kroeg naar haar hotel. De details zal ik iedereen besparen.

advertentie