Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Opnieuw tijdelijke camera bij winkelcentrum Paasbos

10 juni 2022 om 16:45 Maatschappelijk

NIJKERK Bij winkelcentrum Paasbos in Nijkerk is vrijdag een tijdelijke camera geplaatst. De gemeente heeft in het najaar van 2021 een pakket aan maatregelen vastgesteld om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. De mobiele camera is een van deze maatregelen. 

De camera wordt acht weken lang ingezet, verspreid over de periode tot 1 oktober 2022. ,,Met een totale termijn van acht weken binnen vier maanden hopen we een actueel beeld te krijgen van de situatie en overlast tegen te gaan”, aldus burgemeester Gerard Renkema: ,,In het voorjaar van 2021 hebben we ook een tijdelijke camera geplaatst. Dit heeft goed gewerkt. Omdat toen de avondklok gold willen we de camera nogmaals inzetten. Dit doen we graag in de drukkere zomerperiode. We vinden het namelijk belangrijk om cameratoezicht in te zetten op de momenten dat het écht nodig is.” 

Omwonenden van Winkelcentrum Paasbos gaven in 2020 bij de gemeente aan dat zij overlast ervaren. Daarop besloot de gemeente in 2021 tot een pakket aan maatregelen om de leefbaarheid in de wijk Paasbos te verbeteren. De eerste maatregel was het plaatsen van zogenaamde mosquito’s eind 2021. Dit zijn kastjes die een hoge pieptoon afgeven. De pieptoon is voor jongeren vervelend om te horen.

De gemeente is van mening dat jongeren wel een alternatieve plek nodig hebben om elkaar te ontmoeten. Daarom is sportschool Muay Thai in de weekenden geopend als plek voor jongeren om elkaar in de avonduren te ontmoeten. Ook is er een eerste leefbaarheidsonderzoek gehouden.

Op dit moment worden de andere maatregelen uitgewerkt. Naast het plaatsen van de tijdelijke camera onderzoekt de gemeente de mogelijkheden van straatcoaches. Dit gebeurt in samenwerking met het jongerenwerk en Stichting Eigen Plan. Eind dit jaar wordt een tweede leefbaarheidsonderzoek gehouden om te meten of de maatregelen het gewenste effect hebben. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie