Afbeelding
Stichting Geen Drugs-Wel Leven

‘Drugsproblematiek blijft ook in Nijkerk achter voordeur’

10 oktober 2021 om 11:10 Maatschappelijk

NIJKERK Vrijwilligers van de stichting Geen Drugs-Wel Leven waren zaterdag in en rond het centrum van Nijkerk om zo’n 2000 informatieboekjes te verspreiden over de risico’s van lachgas en drugs in het algemeen. De boekjes werden aan voorbijgangers uitgedeeld en in brievenbussen gedaan. 

Zonnig Nijkerk leek zaterdag weinig drugsproblematiek te hebben. Toch weet de stichting dat er aan de achterkant van de voordeur soms schrijnende verhalen op te tekenen zijn. ,,Wanneer we in gesprek raken met mensen, komen die verhalen naar boven”, zegt Robert Kruijt van de stichting. ,,Verslaving, zelfmoord, psychische problemen als gevolg van drugsgebruik. Hier hoor je relatief weinig over in de media, maar krijgen wij dus wel te horen wanneer we in gesprek zijn met mensen.”

De stichting Geen Drugs-Wel Leven blijft erop hameren dat er meer voorlichting aan de voorkant moet komen, te beginnen bij jongeren in de laatste klassen van de lagere school. Kruijt vindt tevens dat de overheid zou moeten insteken op landelijke campagnes. ,,Massamediacampagnes om te stoppen met roken hebben door de jaren heen bewezen wel degelijk het rookgedrag van volwassenen te kunnen veranderen. Dat zou met drugs ook gedaan kunnen worden.”

ZWEDEN Volgens de stichting zou Nederland een voorbeeld kunnen nemen aan Zweden, waar drugsvoorlichting al 25 jaar verplicht is in het onderwijs. In Zweden is daardoor een kentering ontstaan en kiezen jongeren steeds vaker voor een drugsvrij leven. 

Geen Drugs-Wel Leven is een seculiere campagne die gesponsord wordt door de Scientology kerk. De stichting zet zich in voor meer en betere voorlichting over drugs. Kern van de campagne is een volledig lespakket met boekjes en korte filmpjes over verschillende soorten drugs. Het lespakket is door docenten gratis te bestellen via de website www.geendrugswelleven.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie