Afbeelding
Pixabay

Regionaal Mobiliteitsteam wil werkzoekenden gericht helpen

18 september 2021 om 11:53 Maatschappelijk

NIJKERK Inwoners uit de regio die sinds de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen sinds de zomer terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) arbeidsmarktregio Amersfoort. Het team wil alle werkzoekenden uit de omliggende gemeenten, waaronder Nijkerk, gericht aan het werk helpen via intensieve begeleiding, coaching, scholing en leren in de praktijk.

Het kabinet kondigde eerder een aanvullend sociaal pakket aan om mensen die als gevolg van de coronacrisis in onzekerheid zitten, nieuw perspectief te bieden. De regionale mobiliteitsteams willen daar dit en komend jaar een belangrijke rol in spelen. Voor de aanpak heeft het kabinet eerder 195 miljoen euro beschikbaar gesteld. 

PERSPECTIEF ,,Veel mensen hebben een onzekere periode achter de rug en voor sommigen is dat helaas nog niet afgelopen”, aldus minister Wouter Koolmees. ,,Daarom is het zo belangrijk dat iedereen samenwerkt om waar dat nodig is mensen van werk-naar-werk te helpen, zodat er snel weer perspectief is.’’

Het mobiliteitsteam in arbeidsmarktregio Amersfoort werkt nauw samen met de afdelingen re-integratie en de zelfstandigenloketten van de gemeenten, afdeling basis- en intensieve dienstverlening van UWV, WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort, het Leerwerkloket, de onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs, MBO Amersfoort en ROC Midden-Nederland, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de sociale partners FNV, CNV, VCP-de Unie en VNO-NCW. 

Meer informatie is te vinden op www.wspregioamersfoort.nl/regionaal-mobiliteitsteam. Voor contact kan een mail gestuurd worden naar mobiliteitsteam@amersfoort.nl  of het formulier op de website ingevuld worden. 

advertentie
advertentie